bugün

bipolar bozukluk

"ya bi mutluyum bi mutsuz ekikikiki ^^ " hastalığı değildir. özellikle manik döneme girildiğinde insanlar sonradan çok pişman olabilecekleri işler yapabiliyorlar. çok fazla konuşabiliyorlar mesela. buna logore deniyor. çok ama çok fazla çağeışımsal konuşabiliyorlar. fikir uçuşmaları, aşırı mutluluk. kendilerini olduklarından daha büyük görebiliyorlar mesela. buna grandiyözite deniyor. mesela birini yoldan çevirip "sen amerikayı şimdi trump mı yönetiyor sanıyorsun? ben seçtirdim onu. ön planda değilim ama ben yönetiyorum ne sandın?" gibi düşünceler..

duyduğum en uç vaka bir hocamın yeğeni miydi neydi... rusyaya gidiyor. bi anda manik döneme geçiyor ve adam yok ortada. ne ölü ne diri. aranıyor taranıyor, rüşvet bile veriliyor bi yerlere bulunsun diye. sonra manik dönemden çıkınca kendisi dönüyor. yaklaşık bir ay* rusya da evsizlerle beraber yaşıyor. vs vs.

bi hastaya da "pişman olduğunuz şeyler yaptınız mı?" dediğimde, böyle kıs kıs gülerek "ne sen sor ne ben söyleyeyim.." demişti. ben de üstelememiştim ama o gülüş belli ediyor her şeyi.

sözün özü "hastalıktır" hava atma aracı değil. ve bu hastalıklar günlük hayatınızı etkiliyorsa hastalıktır. mesela bu yüzden okula gidemiyorsan, işini yapamıyorsan vs vs.
güncel Önemli Başlıklar