bugün

mustafa kemal atatürk

'vazifeye atılmak için , içinde bulunduğun durumun imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin.' - mustafa kemal atatürk.

geçtiğimiz hafta youtube'da bir videonun altına "atatürk" ile alakalı, onu sevdiğimi betimleyen bir yorum atmıştım. yorumun altına tipik bir çomar aynen şunu yazdı; "atatürk ne yapmış hee? okuma yazarlığın içine sıçtı. osmanlı'da okuma yazarlık çohh eyidi."

peki dedim ve sustum. artık bu tarz insanlara laf izah etmekten sürmenaj oldum, bitap düştüm. ama buradan bir görsel paylaşarak yorumu sizlere bırakıyorum. takdir sizindir. bu paylaşacağım tablonun müsebbibi atatürk'dür.

https://www.makaleler.com...f-devrimi-nedir-adsiz.jpg

kıssadan hisse;

düşünün ki dağılmaya yüz tutmuş bir imparatorluk var. başkenti dış mihraklar tarafından işgal altında. diğer bir tabir ile yedi düvel ensemizde. topraklarımıza sinek sürüsü gibi üşüşmüşler ve kendi aralarında paylaşmanın derdine düşmüşler. son padişah esir altında. bu denli elim bir vaziyette bile o adam meydana çıkmış ve osmanlı'nın son padişahı işgal kuvvetlerinin zırhlısına binip, kaçarken, o kötülenen adam bu toprakların mücadelesini vererek tam bağımsız "türkiye cumhuriyeti"ni bizlere teslim ve emanet etmiş.

rahat uyu atam. biliyorum huzursuzsun, halimize üzülüyorsun, belki de bir fırsat daha istiyorsun mevlam'dan lakin bu mümkün değil. rahat uyu atam. her şey yoluna girecek, bu katı düzen sona erecek. rahat uyu atam.