bugün

chpli çankaya belediyesinin pkklılara ödül vermesi

tamam madem geçmişten konuşuyoruz;

- hdp'lileri meclise ilk sokan parti chp'dir. (shp adıyla)
bu yanlıştır. shp diye bahsettiğin partinin, chp olduğunu iddia etmek, saçmalıktır. shp kendi iradesi olan bir partidir. hdpli diye bahsettiğin milletvekilleri kürt siyaseti ve oyları açısından önemli kişilerdir. kaldı ki bu kişilere ideolojinizi bırakın da gelin dendiğini hatırlıyorum. yani onlar bahsettiğiniz hdp'liler değil ya da ima etmye çalıştığın pkklılar değildir. kürt siyasetçileridir. bünyesine aldığını söylediğin parti de chp değil shp'dir. başlı başına ayrı bir partidir. senin bahsettiğin mantığa göre akp'nin 100'den fazla milletvekilinin tutuklanması gerekir. akp'de oylarından yararlanabilmek adına bünyesine kürt siyasetçileri almıştır. bahsettiğin shp'de akp'nin yaptığının aynısını yapmıştır. biz yaparsak sıkıntı yok onlar yaparsa ihanettir mantığı her yerde olduğu gibi burada da karşımıza çıkıyor.

- ecevit'i tanımadan bilmeden yaptığın hakaret seni bağlar. apo'yu asma isteği 3'lü koalisyon döneminde sadece ecevit tarafından dile getirilmiştir. karşı çıkan adamsa şimdilerin akp'sinin koltuk değneği olan bahçeli'dir. neden karşı çıktığı bilinmez bir muammadır. bu söylemini de amerika seyahatinden sonra gazetecilere söylemiştir. dolayısı ile bu iddian da yalandır. ayrıca şu an yaşayan herkesin apo ve pkk ile akp'nin pazarlık masasına oturduğunu gözleri ile görmüş, şahit olmuştur. dolmabahçe ve oslo görüşmeleri diye adlandırılan bu müzakerelerde ne gibi tavizler verilmiş ne gibi sözler karşılıklı verilip, anlaşılmış türk halkı hala bilmemektedir.

- sen kalkıp ışid terör örgütü değil dersen birileri de çıkar şunlar da terör örgütü değil der. ideolojik çatışma çıkarırsan bunlar doğaldır.

- pkklı teröristler için onlarda benim evladım diyen bir milletvekilinizin hala görevde olduğunu, methiyeler düzen bakanlarınızın hala görevde olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım.

- gelelim 7 haziran olayına. 7 haziran'da bu halk size dur demiş ve tıpkı dönemin anap'ı gibi 10 puan birden kaybetmiştiniz. koalisyan hükümetinin çıkması muhtemeldi. bu gün herkes çok iyi biliyor ki; hesap günü ayağına kadar gelen bahçeli bunu ne gibi düşünceler ile reddettiği bilinmiyor hala, chp'nin teklifini kabul edip bir hükümet oluşturmaya yanaşmış olsaydı, süreç çok başka olacaktı. en basitinden ortada bir ihanet varsa ki var akp açısından ortaya çıkarılıp deşifre edilecekti. ama nedense köstek bahçeli yine köstekliğini gösterdi ve yanaşmadı. bir şekilde akp'nin kurtarıcısı oldu. aynı bahçeli'nin " sülailesine kadar hesap sormazsam namerdim" dedikten bir müddet sonra, 360 derece neden dönüp başkanlık şart dediğini anlamak, apo'nun yakalanmasından bugüne kadar geçen süreci içine alan büyük resime bakıldığında zor olmasa gerek.

işin özü şu aslında akp diye bir parti yok. siz zaten 7 haziran'da bittiniz. fakat türk milliyetçisi olduğunu iddia eden bir zat partisinin ona verdiği gücü partisini ülkenin dümenine geçirmek yerine, onu türk'lüğüne ve milliyetçiliğine ağza alınmayacak küfür ve hakaretler eden bir güruhun dümen suyuna teslim etmiştir. milliyetçi hareket partisine gönül vermiş arkadaşların referandumda bunu gözden kaçırmayacaklarına olan inancım tam benim. bir çok mhp'li tanıyorum. bahçeli'ye vatan haini gözüyle bakıyorlar. benim yine şahsi fikrimdir akp ve bahçeli en büyük darbeyi referandumda ülkücülerden yiyecek. bunu hep beraber göreceğiz.

anlaştık mı (bkz: berke han)cık. bir iddiada bulunacaksan kuru gürültü çuvalından çıkarmayacaksın, sağlam temelleri olacak iddianın.