bugün

kurtuluş savaşı nın atatürk olmadan da kazanılması

atatürk kavramını ve değerlerini küçümseme amaçlı ortaya atılmış iddia.
hangi savaş vardır ki önderi olmadan kazanılmış?
ki bu savaşı kazandık diyelim o zman bazılarının istdiği gibi hemen padişah istanbuldaki tahtına geri çıkartılıverecekti di mi. aslında tüm amacınız bu, bunu isterken açık açık diyemiyorsunuz da sözü evirip çevirip başka yerlere getiriyorsunuz.

kurtuluş savaşı gibi ağır şartlarda yaşanmış bir savaşa da basit demek sadece görmezlerin * ve aymazların yapabileceği bir iştir. 1914 1 dünya savşından büyük yaralarla çıkmış elinde silah namına ne varsa harcamış millete son bir gayretle elinde ne var ne yok kullandırılarak yapılan, hatta liselerde sonraki dönemlerde mezun çıkartmayacak kadar genç nüfusu da harcayan bir savaşa basit deniliyor ya kemikleri sızlıyordur şimdi o şehitlerin.

iddia, şu-bu önerme falan değil; doğrudan istatiklere bağlı şeyler bunlar! senden kat kat üstün olan ordulara karşı yurdun dört tarafında savaş vereeceksin, sırtını yaslayacağın, güvenebileceğin bir yön olmayacak ve sen geleceğin olan liseli,üniversiteli gençleri de bu savaşta yitireceksin; yıllar sonra rahat koltuğundan sallayan biri de buna "basit savaştı" diyecek. bu savaşlar öyle counter oynamaya-age of empire oynamaya benzemez, yedin mi mermiyi kalkamazsın bir daha, kaçtı mı bir mevziden beş-on asker gitti bütün savunman,taktik maktik hikaye ondan sonra klavye generalleri!

(bkz: lan ben neyse bir sey demiyorum)