bugün

inşaatta birbirini düdükleyen kürtler

Başımdan geçen bir olayı anlatayım.

Bir gün kabus göreceğimden habersiz erken uyuduğum bir gündü. Rüyalarım hep ahh uhh lu dan anlayacağınız üzere ikinci dünya savaşı öldürme sahneleriyle (sanırım national geographic belgeselleri yüzünden)
doludur. O gün bir harabe binadan nazileri izliyordum. Gerçi ben o gün saf değiştirmiş nazi olmuştum. Neyse binanın üstüne çıkıp, gözlem ve keskin nişancılık yapıyım dedim, derken 3. Kattaydım zaten 5 katlı bina aaarrrggghh uuuurrrgggg ses çıkıyordu, yaralı var yardım ediyim dedim, yanlarına gittim, aaaggggg iiiiggg sesler de duyulmaya başladı vay pustlar vayy bizim rakiyi de yaralamışlar. Hemen koştum bir baktım bana bakan pis kokulu yaratık velaa helaa hela vela velvelaa diyordu, adam raki gibi elleri yerde arkasında biri vardı, buyur kardeş hela merdivenin sonunda dedim, raki gibi duran eşşek sesi çıkarıyordu, üsteki vela alttaki hela sonra hep beraber hela vela velvela diyordu.
O an binadan çıkıp, gitmeye karar verdim.
Bilinen tarih yalan söylemez sümer kralı geleneği başlattığından beri zigguratlardan binalara inşaatlarda hep kürtler çalışırmış, o an harabe binadaki kürtlerin dinlenme molası verdiğini anlamıştım. Neyse o gün tanka binip, save aldım uyandım. Arkadaşıma söyledim gurri orispi de giderler dedi, gece yine ayni sesler tanktan indim, yanlarına gidip, gurri orispi dedim bakakaldılar, benim alman olmadığımı dahası türkçe de bilmiyorlar yabancı olduğumu biliyorlardı. Kendi anladıkları dilden konuştum bana sırtlarını pardon diğer yerlerini koçlarını diyim, siz anlayın döndüler, ben de birine de sıktır git deyip, kıçına tekmeyi basıp, aşağı ittim. Adam düşerken bile helaaa diyordu. Nasıl bir çişi varsa adam ölürken bile, helaa diyerek düştü, sakatlandı almanlara dedim sakatlar bizim işimize yaramaz fırına götürün dedim.

Diğeri de öyle duruyordu, ben aşağı indim düşman tankları şehre giderken, ben de sokaklara eritilmiş sabun dökülmesini emrettim. Neyse orda save yapıp, uyandım arkadaşıma bunlar gurri orispi diyince, götünü bana yasladılar, birini öldürdüm diğerini ellemedim dedim. O da sen onları bana yönlendir dedi, ben de o an anladım kürt kürdü görünce düdüğünü saklarmış misali niyetini gizlediğini farkettim. Ben arkadaş yanıma gelmeden kabusumda diğer kürdü aşağı itip, sakatladım, sonra da arkadaş beni kürt sanır da düdükler diye kafama sıktım, arkadaş ölüme dudukleyecekti nasıl bir yokluksa biz de nasıl save almadan ordan ölümüzü izliyorsak artık, naziler son anda yetişti bu mk kürdü orda infaz edildi, beni mezarlığa götürdüler, onu da sabun yaptılar.