bugün

gülen hareketi

her yeri sarmış olduğu, istihbarat birimlerinin içinde bile kümelendiği, devletin çeşitli kurumlarına sızdığı artık bir sır değil. son birkaç yıldır bunları kendileri de dillendirmeye başladı zaten. hukukçu abiler, polis abiler, doktor abiler, astronot abiler, abiler de abiler...

o değil de bu hareketten ürkmenin gereksiz olduğunu insanlara anlatmak gerekiyor çünkü bu yapılanmanın sadece basit bir çıkar ilişkisine dayandığını işin içine girip görmeyen insanlar bu adamları gerçekten kararlı, çelik iradeli amaçlarına ulaşana kadar mücadele edecek insanlar sanıyorlar. halbu ki durum böyle değil. inanmış 5-10 kişi bile tarihin akışını, bir ülkenin kaderini değiştirebilir, dünyayı yerinde oynatabilir. ancak gülen hareketi sadece beyni bok çuvalından kalabalık insan yığınları yetiştiriyor.

işte bugün bütün imkanlara sahipler ancak bende zerre kadar korku yok çünkü bunların ciğerlerini bildiğime inanıyorum. sıkıya gelemez bu tosuncuklar. anca steril evlerde yaşayıp, sığ sohbetler yaparlar, toplu halısah yaparlar, yer, içer, sıçarlar arada da din, imandan dem vururlar o kadar. bundan öteye geçeceğini sanmam. en ufak bir zorluk çıktığında karşılarına hepsi savrulup gidecektir.

ben türkiye'de öyle gerçekten samimi bir muhafazakar damar olduğuna da inanmıyorum. şimdi sokakta türban takan bayanların sayısı arttı bu tamamiyle bir moda. bir de iktidara yaranma psikozu tabi. iktidar bu insanlara dini yaşayabilmeleri için bir ortam sağladığı için türban takanları sayısı artmadı. ekonimik yönden, siyasi yönden bazı avantajları olduğu için hanımlar, kah kendileri isteyerek, kah da eşlerinin baskısıyla kendilerine muhafazakar bir imaj yarattılar. örneğin bir mevkiye bir atama yapılacak, ya da bir ihale yapılacak muhafazakarlar bir adım önde başlıyor yarışa. bu da görülüyor tabi. bu muhafazakarlaşma tamamen bir makyajdan ibaret yarın iktidar değişir. bugün şalvar giyenler yarın modern, açık görüşlü, ilerici olur. piyasanın rekabetçi koşullarına tam uyum sağlamakla ilgili yani para ile sermaye ile ilgili bir durum bu. korkulacak, tırsılacak bir durum yok.