bugün

14 yaşındaki kıza tecavüz eden 78 yaşındaki adam

piçtir.

edit: peki değildir.

edit2: canlar, dostlar bu çirkin entry i defalarca iyi oylamışlar. ancak içinde açıklama bile olmayan, sadece kalburüstü "hakaret" içeren bu entry nin bu kadar iyi oylanması ile, toplumsal değerlere saldırıda bulunan, kimsenin aklına bile gelmeyecek çirkinlikteki şeyleri yapan insanların toplumumuz tarafından nasıl da dışlandığını(dışlanması gerektiğini) böyle bir deneyle de görmüş olduk.

efendime söyleyeyim köpekler gibi hastayım. 16 saattir yataktan çıkmamışım, her bir tarafım ter olmuş. hani insanlar kötü hallerindeyken rüyalar görür. havale gibisinden olur. misal bir gün annem bana havale geçirirken televizyondaki sanatçılara bakıp da "nehirlere bak ne güzel akıyor" dediğimi söyler. dün gece yine aynısı oldu ama ne televizyon vardı ne annem.

şimdi kalktım, elim ayağım zor tutuyor. ama beynim düzgün çalışıyor sanırım. silmektense bu yazdığım entry'nin normalde bir insana yakşımayacak bir entry olduğunu düşünüyorum. elbetteki hepimiz öfkeliyiz. sinirliyiz. bizi isnirlendiren ilk unsur dede yaşındaki adamın torunu yaşındaki çocuğu tacviz etmesi, veya torunu yaşındaki çocuğa tecavüz etmesi. ancak bizi daha çok sinirlendiren unsur ise, toplumun bir kesminin bu adamı savunması. "komplo var" demesi. "ergenekon koplocuları" demesi. aşırı yobaz gazetesi tarafından savunulması.

bu toplumsal bir yara. acı bir gerçek. ve düzeltilmesi için bir sözlükte çıkıp da "piçsin, orospu çocuğusun" demek yeterli değil. "ha düzeltmek için ne yapmalı hocam?" o da çok zor. yani bu olayların ertesi gün kesilmesi beklenemez. ancak hiçbirimiz görmek istemiyoruz. "sikeni sikelim, çalanın kolunu keselim, dedikodu yapanıun kulağını keselim" gibisinden şerai önermeleri görmek ise kanımca utanç verici. bunların engellenmesi için burda yazı yazmak yerine senin benim çalışmamız lazım. çocuklarını yetiştiren ailelerin bilinçlenmesi lazım. artık şu anda kurtarılması bile zor olan cahil nesle yönelinmesi yerine onların çocuklarına bilinç aşılanması lazımç neyin doğru neyin yanlış olduğunun, kuran- kerimde değil, kitaplarda, bilimde, sanatta olduğunun anlatılması lazım. din ile yönetilen toplumların geri kalmış toplumlar olduğunu anlatmamız lazım. bizim bir 30-40 yıllık süreçte çalışmamız, tyorulmadan didinmemiz lazım. madem ki insanlara "işte türkiye bu, aydınlık, barışçı, toplumsal olarak huzuru sağlamış bir ülke" dedirtmek istiyoruz, bu ne "allah nasip ederse.." ile olur ne de kıç yayıp oturduğumuz yerden ahkam kesmek ile. tabana inerek olur ancak. üsttekilere küfür etmekle de olmaz. onlar gider, yerlerine aynıları gelir. şu anda ülkenin tabanı böyle çünkü. bunu kabul etmeyen toplumsal gerçeklerden kaçıyor olur.

ben, sen, biz, siz. başta 3-4 kişi oluruz. sonra yayılırız. bir bakarsınız 20 kişiyizdir. sonra 50 oluruz 100 oluruz. bir gece uyanınca sayımızı 10000 i geçmiş olur. alt kesme yönelik çalışırız. poşet kömürle, ekmek arası dönerle değil, bilgiyle, bilinçlendirme ile çalışırız. 30 yıl geçer. biz dede oluruz. ama torunlarımızı huzur içinde yaşarken görürürüz. "başardık" deriz. içimizi ısıtırız her gün özgürce doğan güneş ile..

bu ne ilk ne de son olacak bana göre. şu yazdığım küfür orda kalıcak tavan askısı gibi. kafam sıkıldığında açıp okuycam bu entry i. insanın ne kadar doğruyum dese de yanlışlar yapabileceğini göstericek bana. bu admaların yerine yenileri gelicek. bir gün kalkıp 60 yaşındaki imam, kapıcının kızına tecavüz edicek. diğer gün 50 yaşındaki din öğretmeni tecavüz edicek öğrencilerine. üstlerinden her zaman "din kalkanı" olucak. bir kesim onları hep koruyacak. kuran a hemen bir yorum eklenecek. "erkek adamın ihtiyacı varsa böyle şeyleri yapması caizdir" denicek. müslüman olayan adam tecavüz etti mi direk içeri tıkılacak, hesap sorulucak. ama bu adamlar, şeriatçılar, yobazlar "allah izin verdiye yaparım" diyecek. kimi "allah ile konuştum, diyalogtaydım. bana bunu yapmamı söyledi yaptım" dicek. kimi "allah izin verdi" diyecek. ve o gün gelene kadar o kadar cahilleşmiş olucaz..

ya ben çok karamsarım ya da hala hastayım mnskym..