bugün

ateist o gün toprak olsaydım diyecek

işte bu korkutmaya yönelik tüm hareketlerin altında çocukluk var. şimdi bunlara ( gerçi bize de aynısını yaptılar) öyle deme allah çapar, şunu yapma yanarsın gibi korkuttular. bunlar da o korkuyu dışa vurunca bizi korkacak sanıyor. la ben bu ülkede biraz sorgulamaya gidince öyle deme allah çapar diyen yetişkin gördüm. bu adam sonra neden dindar kalıyor. kalır tabi, adam korkudan sorgulayamıyor ki, kötü bir şey düşündüğünde( kötüden kasıt şüphe burada) hemen çarpılacağını düşünüyor. yanacağından korkuyor çünkü öyle inandırılmış.

biraz empati kurabilirsiniz belki diye farklı açıdan bir örnek vereceğim. mesela hristiyanlığa inanmıyorsunuz, bir hristiyan gelse ama öyle deme rab isa nın yolundan gitmezseniz şöyle çarpılırsınız, böyle yanarsınız, kazığı götten sokup ağızdan çıkartır deseler ne derece sikinizde olur?

işte bunu cevabı bizim de cevabımızdır. zaten biri müslümanken ateist olmuşsa o korkuları kendi içinde aşmıştır. senin cehennem var dediğini o yüz kere düşünmüştür. bunlar yeni şeyler değil ve düşünmediği şeyler de değil.
güncel Önemli Başlıklar