bugün

ozgurluk kelimesinin es anlamlilari

uludağ sözlük için pkk ve dtp'dir. son 2 haftadır, ne dtp ne de pkk sempatizanı olmadığımı anlatmaktan götümdeki tüyler döküldü. ancak nedense anla$ılmıyor, anlatamıyorum.

özgürlük, öz'den gelme. öz-gür-lük. pkk'nın da, tsk'nın da yok ettiği $ey, her gün etrafımızda yitip giden $ey, özgürlük.

e$anlamlıları: vatan haini, pkk sempatizanı, dtp'li kürt milliyetçisi demokrat... vesaire vesaire...

kürtlerin özgürlüğünü istemek yıllardır suç bu ülkede. onlar görmezden gelinen, içimizde ya$ayan bir toplum. dikkat edin, ne dtp'den, ne de pkk'dan bahsediyorum. kürt halkından bahsediyorum, onların özgürlüklerinden bahsediyorum.

tamam istediğiniz gibi olsun, pkk kahrolsun. kahrolmalı, dtp de olmalı. ancak mhp de olmalı, güney kıbrıs'taki milliyetçi parti de kahrolmalı, rusya'daki putin de kahrolmalı, danimarka'daki haçlılar da kahrolmalı. çünkü hepsi milliyetçiliğin ötesinde ırkçı, bir ırkı yüceltmeye yönelik hareketlerin sahipleri.

rusya'daki çeçenler de, ispanya'daki basklar da, ruanda'daki x kabilesi de... hepsi kendi dillerinde eğitim görmeyi, konu$mayı, yazmayı, okumayı hak ediyorlar, ya$amayı hak ettikleri gibi. bağımsız olmaları gerekmiyor, sadece insanca ya$amak için bizim sahip olduğumuz, ancak kendilerinin sahip olamadıkları hakları geri kazanmaları gerekiyor.

$u an türkiye'de kürtçe ilköğretim veya ortaöğretim yapılmıyor, fransız, alman, ingiliz okullarının açılması tercih ediliyor. $u an türkiye'de kürt sözcüğü halen bir tabu, bir a$ağılama sıfatı kimi çevrelerce. kürtler, fiziksel olarak ezilmese de, psikolojik olarak eziliyorlar ülkemizde.

kimse bu dünyaya gelmeden önce doğacağı yeri seçmedi. hiç bir kürt bu seçim hakkına sahip olmadı, hiç bir türk de sahip olamadı. ancak türk, kendi dilini konu$ma hakkına sahip oldu, kürt olamadı. tek umutları dtp onları türk halkının gözünde daha da çok dü$ürüyor, ancak tahmin edebileceğiniz gibi dtp'ye oy veren kesimin büyük bir çoğunluğu oldukça cahil. kürt halkı oyunu neden mi dtp'ye verdi? ba$ka seçenekleri olduğunu hiç sanmıyorum...

ve unutmayalım ki, $u an dünyanın her yerindeki gibi, temsili demokrasi ile yönetiliyoruz...

hayalim ne bir kürdistan, ne bir özerklik, ya da bunun gibi siyasi çıkarlar. hayalim özgürlük, en azından benim sahip olduğum kadar ifade özgürlüğü karde$im saydığım bir grup insan için. onlar türkçe konu$mak zorunda olmamalı, kültürü ayrımcılığa ta$ımadan ya$amalılar kendi $ekillerinde. ve hapse atılmamalılar kürtçe kitap yazdıkları için.

peki bu nedir? pkk çığırtkanlığı mı? dtp yanda$çılığı mı? dostlar, lütfen kendinizi kandırmayın. masum insanları öldüren bir örgütü savunduğum nasıl dü$ünülebilir... kar$ılıklı barı$çıl bir ortamla çözülmesi 'kürt sorunu' olarak adlandırılan sorunun, ba$ka bir $ey değil.

tanım: gerçek e$anlamlısı, hürriyettir. ülkemizdeki güzide gazetelerimizden biri, hem de en sevdiğim yazar ertuğrul özkök ile......
(bkz: seovi için nickim speedygonzales)