bugün

lazların kökeni

"pis türklerin merak ettiği kökendir" ......demiş soyunu sopunu bilmeyip kafasına göre hiç bir delil olmadan kendine tarih uyduran vatansız, milletsiz, bayraksız, akılsız, beyinsiz veledin bir tanesi!

Türk'ün soyu belli mi? Belli! Dünyada Rus, Alman, ingiliz vb. bütün milletlerin yazarları, araştırmacıları, tarihçileri vs. Türklerle ilgili yüz binlerce çalışma yapıp on binlerce kitap vb. kaynak ortaya koymuş mu? Koymuş!

Amına kodumun Çin Tarihi 4000 senelik tarik içerisinde tarih kitaplarını baştan aşağı Türklerle doldurmuş mu? Doldurmuş!

Çin'in En doğusundan Amerika Kıt'asının en batısına, Sibityanın En kuzeyinden Afrika'nın en kuzeyine kadar bütün dünyada her kazma vurduğum yerde illa direkt Türklere ait veya illa dolaylı yoldan Türklerle ilişkili olan bir şey çıkıyor mu? Çıkıyor!

Türkler hangi dili konuşuyor? Türkçe! Dünyada direkt Türkiye Türkçesi konuşan insan? Yaklaşık 150 Milyon!
Dünyada Türkçeden doğan direkt Türkçe bağlantılı Türki diller konuşanları ekleyince sayı? 300 Milyon civarı!

Peki Türkçe ile aynı kökenden gelen diller vs? Korece, Japonca dahil Bir çok dil Türkçe ile bire bir aynı kökenden geldiği gibi bu millet isimleri daha ortada yokken yani Japon, Japonca kavramları ortada yokken Türk ismi var mıydı? Vardı!

Bugün Arabistan, Mezopotamya yani Güney Asya'ya gittiğinde her yer ağzına kadar Türk (Türkmen) dolu mu? Dolu!

Dünyada aralıksız bir birini takip eder şekilde 200 Üzeri imparatorluk, Kağanlık, Devlet kurmuş Türklerden başka miller var mı? Yok!

Şimdi insanı bir yana bırak hele, goril, şempanze, orangutan dahi evrimleşmemiş (evrilmemiş) primat türünün evladı gelip ""pis türklerin merak ettiği kökendir,, hayır kendi kökeniniz ile ilgilenin kardeşim"" diyor.

Ey be hiç gelişmemiş maymun; Türkün toprağında yaşayan, Türk'ün verdiği ekmeği yiyen, suyu içen, verdiği vatandaşlık ve insan hakları ile insan gibi yaşayabilen, Türk'ün verdiği işte çalışan, Türk'ün dilini konuşan, Türk'ün kurduğu ülkenin sağladığı güvenlik sayesinde üyesi olduğun o sikindirik etnik azınlığını (Etnik bile değil bildiğin karma aşiretler hatta aşiret bile değil, Türk, Ermeni, Rum olmadığı bilinip soyuna kadar verilemeyince etnik bir isim takılıp uydurma bir tarih yazılmış kitle) var olmayı sürdürebiliyor!

Eğer ki Türk'ün değil senin etnik gurubun çok zeki, başarılı, cesur, çalışkan, öz verili, onurlu bir etnik olsaydı, O zaman Türk gelir senin ülkende yaşardı. Sen Türk'ün ülkesinde değil.

Türk'ün tarihini okumak için insanın maymun, goril vb. primatlardan ayrılıp yürüyen insan haline geldiği günden bu güne kadar bütün insanlık tarihini bilmen gerekir.

Dünyada geçtim içinde anormal derecede Türk yoğun nüfusu bulunduran iran vb. ülkeleri (iran nüfusunun yarıdan fazlası Öz Türkçe konuşan Türkler), Direkt Türki devlet olarak anılan kaç devlet ve özerk devlet var bir say hele!

Şu alttaki linkte belirtilen "Bağımsız Türk Devletleri, Özerk Cumhuriyetler ve Bölgeler" adlı tablolarda belirtilen rakamlara bir bakıver hele! Bakalım sayılar ne ifade ediyor!

https://tr.wikipedia.org/...C3%BCrk_d%C3%BCnyas%C4%B1