bugün

zenginler zenginleşir fakirler fakirleşir

dünya'daki genel geçer kuraldır.

zenginler neyi nasıl yapacaklarını bildikleri için sürekli olarak daha zenginleşirler. fakirler inatlarından, yanlış yolda ısrar etmelerinden dolayı daha da fakirleşirler.

bunu son 400 yılda doğu toplumu ile batı toplumu arasındaki ekonomik açılmadan görebiliriz. 300-400 yıl önce başlayan ufak bir ekonomik fark bugün devasa farklara dönüşmüştür. adamların ellerinde dünya'nın bütün parasının %97'si olduğu için de hala da daha da zenginleşmeştedirler.

bu durum sadece para parayı çeker'le açıklanamaz aslında. bu durumda suçlu "fakir"dir. inattır. biz de köylü inadı diye bir kavram var mesela. fakir inadı diye bir kavram var. fakir önüne sunulan soruda ısrarla yanlış cevap butonuna basar. türkiye'nin son 90 yılı böyle geçmiştir. yanlış butonlara basarak.

zenginler yolunu bulmuşlardır. o yolu tekrar ederler ve para kazanırlar. her denemelerinde ellerinde daha büyük bir çekiç vardır. daha büyük sorunları çözerler. daha fazla sermayeleri olduğu için daha çok kazanırlar.

zenginler doğru yolu çocuklarına da aşılarlar. çocuklarını en iyi eğitimi verirler. zenginler ölmezler. hanedana dönüşürler. fakir yanlış yolda devam eder. fakirler yanlış fikirleri ile tek başına ölürler. türkiye gibi fakir toplumlar, zenginleşmesi için her önüne gelen soruda doğru cevap butonuna basmalı.

burda eleştirdiğim kapitalizmin kötü olduğu falan değil. aslında övüyorum. burda suçlu fakir toplumlar. zengin toplumların zengin olmasını tam olarak o.ç. olmarına bağlamıyorum. aksine adamlar dünyada karşılığı olan bir nitelik geliştirdikleri için ve o niteliği ekonomik karşılığa dökebildikleri için zenginler. ve ürettikleri satın alabilecek başka zenginlerin olduğu bir toplumda bulundukları için de daha çok zenginleşiyorlar. bir medeniyet oluşturuyorlar.

zenginlerdeki paranın tamamı toplanıp herkese dağıtılarak eşitlik sağlanması kadar saçma bişey olamaz. o zaman zenginin zenginleşmesin sebebi olan "nitelik üretme" silahını elinden alırsın. ve toplum zaten gelişemez. bütün büyü kaçar. ve herkes zenginlikte buluşacağına fakirlikte buluşur. "nitelik üretme" herşeydir. para sadece onun için zevkli bir tuzaktır. tıpkı cinsellik gibi. "üremek", "çocuk yapmak" herşeydir, sex ise sırf üreme olsun diye konulmuş bir zevk tuzağıdır. sex zevkli bişey olmasa üreme olmaz, insanlık yok olmanın eşiğine gelir. tıpkı komünizmin insanları fakirlikte birleştirip insanları açık sınırına getirdiği gibi.

fakir toplumlarsa oldukları yerde nitelik üreteni taşlamakla meşgul. nitelik üretenin ürettiği ürünü alacak para olmadığı için fakir toplumdaki üreten insanlar da batmaya ve fakir kalmaya mahkum.

bu kural sadece para ile de alakalı değildir. bir işi becerebilen ve yolunu öğrenen her zaman daha ileri gider. diğerleri ise vakit kaybedip becerebilenden zamanla daha çok korkarak yollarına devam ederler. aradaki makas açıldıkça da işler daha zorlaşır beceremeyen için.