bugün

bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum

o dönemlerde köleliğin ne kadar meşru gözüktüğünü gösteren cümlelerden biri. öyle ki bunu bir islam sahabesi söylemiş. kaldı ki islam da köleliği reddetmez.

her geçen gün medeniyetin biraz daha geliştiği günümüzde, kölelik için düşüncelerimiz ortada. yanlış bir tutum olduğu bilinmekte iken, islam dini neden köleliği yasaklamamış, hatta normal birşeymiş gibi göstermiş tarzında hiç bir soru sorulmamakta.

köleliği yanlış bulan insanların islamı savunması. islamın bu eksikliğini görmezden gelmesi. Diğer eksiklik ve yanlışlıklarını görmemesini açıklar nitelikte.

Bu tutum ve davranışı inceleyecek olursak; bu insanlar akıl yürütme becerisine sahip olmayabilirler, belkide bu becerisini dini üzerinde kullanmak istemiyorlardır. Ancak bu kendilerini iki yüzlü yapmaktan öteye götürmeyeceği aşikardır.

size bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olmayın. saygı duyun yeterli. kölelik yanlıştır.

edit: cevaplara itafen: ben zaten malım bu sözün bilginin değeriyle ilgili olduğunu anlamadım. onun harf dışında yeni bişey öğretmenin manasını çıkaramayacak kadar malım evet! arkadaş, insanları aptal yerine koymayı bırakın *

edit devam: sözler gerçek manası dışında dönemin yaşantısını da içinde barındırır. işte ben bu diğer özelliğinden yola çıkarak bu konuya değindim. işte sizin anlamadığınız veya anlamak istemediğiniz nokta bu.
güncel Önemli Başlıklar