bugün

bi siktir git dedirten ogrenci laflari

efenim öğrencilere bi siktir git demek her ne kadar öğretmenin yüzünden olsa da bazen gerçekten insanı zıvanadan çıkartan laflardır. hee önce öğrenciye bi siktir git allasen demek neden öğretmenin suçu söyleyim. efenim öğrenciyi kötü davranışlardan öğretmen vazgeçiremiyorsa bu öğretmenin suçudur. öğretmen öğrenciye yaklaşmayı bilmiyo demektir. ailenin de rolü var tabi.
mesela benim köyde öğrencilerim benden önce dayakla eğitilmişler. önceki öğretmen çok dövüyormuş. hatta bi çocuğun kafasında sopa kırmışlığı varmış. çocuklarda arsızlaşmışlar dayaktan sade dayaktan anlıyorlar. ben de öğrencileri dövmediğimden şımarıyorlar da şımarıyorlar.
ben sınıfta bi yıldız sistemi oluşturdum. mesela önemli soruları bilen öğrenciye bir tane küçük yıldız veriyorum. dönem sonunda en çok yıldızı biriktiren büyük ödülü alıyor. panoya da asıyorum en çok yıldız alanları falan. bir nebze dayağa alternatif oluyor bu. geçenler de bi öğrencim o kadar şımardı ki ilk önce görmemezlikten geldim. çünkü böyle bi yöntem var güya. istenmeyen davranışı önce görmezden geliyorsun, o davranış önce artıyor sonra azalıp yok oluyor. ama ben artış kısmında daha fazla dayanamayıp öğrenciye yeter artık dedim. çünkü şebekliğiyle tüm sınıfın düzenini bozuyordu. sonra gene anlamadı. ben de "yıldızlarını alırım" dedim. "alırsan al" dedi. "veline söylicem bu davranışlarını" dedim. "söylersen söyle" dedi. "sınıfta kalıcaksın söyleyim" dedim. "kalırsam kalayım" dedi. yıldızlarını aldım. gözünün önünde de bi tane eksi verdim çocuğa ama hiiiiç.
böyle bi durumda napılır sayın sözlükçü? daha öğretmenliğimin ilk haftaları "ne boktan bi öğretmenim ulan ben!" diye umutsuzluğa kapıldım böhühühühü. üniversitede bunları göstermiyorlar ki.
güncel Önemli Başlıklar