bugün

drones

muse grubunun en iyi albümümüz olarak tanımladığı albüm. tema olarak; dünyayı yöneten güçlerin insanları nasıl umutlarının ve sistemin kölesi olmaya zorladığını, ironik bir şekilde yine drone'ları kullanarak uzaktan kumandayla insanları birer drone'a dönüştürmeyi hedeflediklerini ve beyin yıkamakla kafayı bozmuş liderleri içeriyor. amerika'nın gündeme gelen drone projesinin üzerine kaydedilmesi de tesadüf değildir ki zaten şarkılarda da bolca amerika'ya giydirmişlerdir.

ayrıca albümde bir karakter yarattıklarından bahsetmişlerdi şarkıları yavaş yavaş koklatırlarken, albüm çıktı ve olay çözüldü. başından sonuna kadar bir askerin hikayesini anlatmaktaymış meğer öykü tadında:

--spoiler--
1- dead inside: ilk şarkı bir aşk şarkısı. ruhsal çöküntü içindeki karakterimizin hayatında pek bir umudu kalmamış. hani intihar için zaten ölmüş olanların verdiği karar derler ya aynı öyle içinde ölmüş vaziyette. dahası tabii ki var ancak konuya hizmet eden kısımlara bakalım.
2- [drill sergeant]: malum psycho öncesi görünen eğitim çavuşu. onunla tanışıyor.
3- psycho: adamımızın beyni yıkanıyor ve askeriye mecazi olarak ruhunu alıyor. (aye sir!) aferin.
4- mercy: karakter bir şeyleri kaybettiğinin farkında ve incinmiş durumda. oradan kurtulmak istiyor ve merhamet istiyor.
5- reapers: artık savaşa gidiyor. ''you rule with lies and deceit, the world is on your side. you’ve got the cia baby
all you’ve done is brutalize.''
6- handler: senden ayrılmalıyım, benim baskıcımdın, boyun eğmek için programlanmıştım gibi sözlerle uyanmaya başlıyor. artık yavaştan cesaretleniyor da.
7- [jfk]: (bkz: john f kennedy)
8- defector: karakter artık özgürlüğü hissetmeye başlıyor ve renkli görseller tanımlıyor kendince. renkli bir gelecek aynı zamanda
9- revolt: insanlığa olan inancını restore etmeye başlıyor. bir devrim fikrine sahip.
10- aftermath: savaş bitiyor, tekrar insanlaşmaya başlıyor ve yeniden aşık oluyor. ''nereye ait olduğumu biliyorum, o sensin ve ben dünyaya karşıyım. özgürüz.''
11- the globalist: insanlar dünya'yı droneları kullanarak yaşanmaz hale getirmiş şeklinde yorumlayanlar olmuş. daha çok savaşın kötü sonuçlarını anlatıyor.
12- drones: r. i. p kilise müziğine benzer bir şey çalıyor. ''killed by the drones''
--spoiler--
güncel Önemli Başlıklar