bugün

fadimenin dugununde halay basi

--spoiler--

Ömür takvimim bittiğinde, Türk ırkına layıkıyla hizmet etmiş bir Türkçü olarak Dursun ağabeyime kavuşmak için çalışacağım. Uğruna yaşadığım ve ölmek istediğim tek servetim Türklüğümden başka bir şey değil. Türkçülüğün kölesi olarak ruhumu teslim ettiğimde, Atsız Ata'nın ve O'nun "Hoş geldin kızım, kutlu olsun" diyecekleri anı sabırsızlıkla bekliyorum.

--spoiler--

Bir yazısında böyle demiş. Tam olarak böyle bir insandır. Vatanını milletini çok seven, milliyetçi bir insanım. Fakat bu boyutta türkçü değilim. Ama kendisine gıpta ediyorum. Onun yazılarındaki ve konuşmalarındaki kararlılık ve inanç beni çok etkiliyor.

geçenlerde üniversitede bir işim olduğundan onun bulunduğu şehre gittim. malum, aynı üniversiteden mezun iki kız ne yapar? buluşup kaynatır elbette. buluştuk. yanına geldiğimde elinde "neşri tarihi" ile oturmuş sigara tüttürüyordu. inanamadım, normalde sigara içmezdi hatta dumanından rahatsız olurdu. okuduğu eser osmanlı'nın kuruluş safhasını (tarihçi deyimiyle neşet edişini dedi) anlatıyordu. ben antropolog olduğum için bu müzmin ırkçıyı biraz kızdırdım tabii "saf ırk yoktur, hangi ırktan olduğun nereden belli" geyiğiyle. neyse, sonra laf dönüp dolaşıp yazılarına geldi ve ben sanırım çok saçma bir soru yönelttim. diyalog aynen şu. bizimkine kısaca fadime diyeyim, trabzonsporlu hem. *

ben: yahu çok merak ettiğim bir şey var. yazılarındaki aytekin gerçekten yaşayan bir insan mı, yoksa hayalinde kurguladığın biri mi?
fadime: (önce dumura uğruyor sonra kahkaha atıyor) hı? ne? ahahah manyak mıyım ben be? sen beni şizofren sanıyorsun galiba. aytekin bir insan değil, bir kurt adam. (daha beter gülüyor) nereden onun kurgu olduğu kanısına vardın?
ben: sana çok benziyor çünkü. senin çok sevdiğin ruh adam'daki selim pusat'ın atsız'a benzemesi gibi, idealize edilmiş bir karakter diye düşündüm.
fadime: kırk yıl düşünsem bu kadarını yaratamazdım. elbette gayet kanlı canlı bir insan. zaten etkileyici olan da birbirimize çok benziyor olmamız.
ben: inanılır gibi değil. çok şanslısın. ben şimdiye kadar gerçekten bana benzeyen birini tanımadım. ben sandım ki sen erkek halini kurgulayıp ona bir isim verdin. peki aytekin'i karakter olarak düşünsen onu hangi oyuncu canlandırabilirdi?
fadime: (gururlu ve mutlu bir ifade var yüzünde) tanrı kurgulamış bizi, bu mükemmelliğin nedeni de o. ben esasen bir roman yazdığımda ana karakterlerden biri olarak, hiç abartmadan aytekin'i olduğu gibi yazmayı düşünüyorum. senaryo olursa da, aytekin'i aytekin'den başka kimsenin canlandırmasını istemem. kimse ona yakışmaz çünkü. tabii beni de yine ben canlandırırım. kimse bizi tam olarak yansıtamaz.

çok sevimliydi bunları söylerken. insanın kendisinin ve sevdiklerinin değerini tam olarak bilmesi güzel şey. ufak tefek bıcırık bir kız bu aslında. çok güzel bir kalbi var. Çok şeker, çok hoş bir hemcinsimsin, normalde hasetimden çatlamam gerek. Ama ben sadece imreniyor ve saygı duyuyorum sana.