bugün

öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

Her şey dahil konsepti 1970lerde Karayiplerde başladı. Bu sistemin amacı, maliyeti düşürmenin yanı sıra tropikal destinasyonlardaki lüks tatil olanaklarını arttırmaktı.

Dünyanın en büyük oteli 30ar katlık 4 bloktan oluşan ve tam 7500 odası bulunan Izmailovo Hotel’dir. Moskova, Rusya’da bulunan otelin inşaası, 1980 Yaz Olimpiyatlarına yetiştirebilmesi amacıyla 1979 yılında tamamlanmıştır.

Dünyanın bilinen en ucuz oteli Kamboçyanın Siem Reap bölgesindeki Garden Village Guesthousetır. Çalı ve bambulardan yapılmış 3’er duvarı bulunan odaların çatıları da çalılardan oluşmaktadır. Gecelik fiyatı ise sadece 1 Dolar.

Dünyanın bilinen en pahalı paket turu 1,5 Milyon Dolar ücret ile 962 adet UNESCO Dünya Mirası’nı ve 150 kadar ülkeyi kapsamaktadır. Turu düzenleyen şirket ise Londra’da bulunmaktadır. Yaz tatiliniz için ayda kenara 100 TL para koyarsanız, 2875 yıl sonunda bu turu satın alabilirsiniz.

Bilinen ilk tur operatörü Avusturalya doğumlu olup ingiltere’de yaşamış olan Thomas Cook’tur. Thomas Cook, 1841 yılında marangozluğu bırakmış ve 20 km’lik bir mesafedeki festivale 571 kişiyi götürerek bilinen ilk turizm hamlesini yapmıştır.

Dünyanın en büyük AVM’si 892,000 m²’lik alanı ve 2350 dükkanlık kapasitesiyle New South China Mall’dır. AVM Çin Halk Cumhuriyeti’nin Dongguan şehrindedir. Fakat söylenene göre dükkanların çoğu boş kalmıştır.