bugün

neden evlenmedim

https://www.facebook.com/...00003612381206&type=1

Herkese merhaba,

Biliyorsunuz bu yılın başında "Neden Evlenmedim"'in kitap olarak basımı için "Artemis Yayınları" ile sözleşme imzaladığımı duyurmuştum, her şey ne kadar da güzel ve basit bir şekilde hallolmuştu, blog'da kitabın sonunu yayınlar yayınlamaz büyük bir yayınevi kitabımı basmak istiyordu, tabi ömrü mücadele ile geçmiş biri olarak hiçbir şeyin benim için bu kadar kolay olamayacağını bilmem gerekirdi...

Mart ayında; onların talebi ile yazıları internet'ten kaldırmış, yayınlanmamış ek bölümler istedikleri için onları hazırlamış ve beklemeye başlamıştım lakin günler, haftalar ve aylar geçmesine rağmen hiç bir gelişme olmadı, sürekli "önümüzdeki ay çıkacak" cevabını duyuyordum, hem beni bağlamışlar, hem de harekete geçmiyorlardı, bu arada kitabı basmak isteyen ve aslında daha çok saygı duyduğum diğer yayınevlerinede "Kusura bakmayın benim yayıncım var" diyordum, "Artemis" erken davranmıştı.

Sonuç olarak aylar geçti ve tüm bu hareketsizlik sonucunda kendilerine verdiğimiz "2014 sonu" toleransı bitti.

Az önce kendileri ile - kitabımı basmak istediklerine dair telefonu aldığım aynı yerde - bir telefon görüşmesi yaptım ve sözleşmeyi iptal ettim. Olan kaybolmuş dokuz ayıma, reddettiğim diğer tekliflere ve yazıları internetten kaldırdığım için kırdığım okurlarıma oldu. Karşılığında bir özür duyar gibi oldum telefonda ama bu genelde yayıncılığın ne kadar zor bir iş olduğuna dair bilgilerin satır aralarına yerleştirilmişiydi.

Bundan sonrası için önümde üç opsiyon var, amacım bu sefer biraz daha bu piyasayı öğrenmiş eskisi kadar saf davranmayan biri olarak Ocak ayı sonuna kadar bu işi çözmek, daha fazla beklemek yayınlanmayı bekleyen başta "Gelmeyen Pazartesiler" ve Şubat'ta yayınına başlayacağım yeni kitaba zarar verecek.

Karışığım şu anda, karmakarışık;

Kitabın yayınlanamama sürecini ve yaşadıklarımı yazmaya başlamıştım, bitirir bitirmez onu da yayınlayacağım, zira benim gibi olan tüm "yazar müsveddelerinin" bu tecrübelerden kendilerine ders çıkaracağına inanıyorum.

Bana verdiğiniz destek ve sabrınız için çok teşekkürler, umuyorum 2015 daha şanslı bir yıl olacak ve hem siz hem de ben kitabıma kavuşacağız...

Ya da daha karışık olacağız, karmaşık olacağız, karmakarışık olacağız...