bugün

yılbaşında alkol kullanmayı zorunlu gören kişi

çevresindeki insanlarla, yeni yıla eğlenerek mutlu bir şekilde girmek isteyen ve bunu alkol olmadan yapamayacağını sanan kişilerdir bunlar.

belki, yılbaşı vesilesiyle uzun zamandır görmediğiniz kişilerle buluşuyor ve bunu düzgün değerlendirmek için alkole sarılıyor olabilirsiniz, zaten alkol almanıza bir şey demiyorum.. diyemem de.

ama şunu anlamıyorum. çevremde bir çok kişi görüyorum.. lan olum yılbaşında ne içiyoz?, beyler bu yıl hangi mekandayız, biraları sen çekiyomuşsun.. falan filan gibi muhabbetler döndürüyorlar.

insanların aklında yılbaşı deyince neden alkol geliyor? neden dostlarımla yeni bir yıla gireceğim ve bu yıl geçen yılki yaptığım yanlışları yapmayacağım, kendime bir çeki düzen vereceğim denmiyor da.. ooo yılbaşında uçuyoz, geçen senekinden daha iyi olacak bu sefer gibi amaçsız ve sıradan şeyler konuşuluyor?

genelleme yapacak olursam, insanlar bazı şeylerde kendilerini koşullandırmışlar bunu anladım. yılbaşında alkol almak, hindi kesmek, evde tombala oynamak, yılbaşı çekilişi yapmak, ağaç süslemek gibi şeylerde bunun örnekleri.. ayrıca sinirlerime dokunan bir şey var ki oda şu, neden diğer ülkelerin inançlarını, bayramlarını vs. kendimize alıyoruz, bu söylediğimden al işte bi şakirt daha, al işte yobazın teki gibi ön yargıya kapılabileceğinizi düşünerekten açıklamasını da yapayım. bende elimden geldiğince doğru yolda olmaya çalışan, yanlış şeyler yapan insanlardanım. ayrıca siz ne derseniz deyin! yeni yıla mutlu ve huzurlu girme düşüncesiyle dünyevi şeylere kendini kaptırmak günah ve yanlıştır, aydınlandınız..
güncel Önemli Başlıklar