bugün

iyi dost kara gunde belli olur

yanlış bir atasözüdür. bolca kullanılır ama yanlıştır.

insanın bir yakını vefat ettiğinde herkes yanındadır. sınavınız kötü geçince "üzülme be abi, düzeltirsin." derler. sırtınızı sıvarlar samimiyetle, içtenlikle. bir arkadaşınızla kavga edince veya kız arkadaşınızdan ayrılınca "senden daha iyisini mi bulucaklar be abi? boşverrrr.." derler. güzel tesellilerdir bunlar.

ama iyi günde hayat çok daha farklıdır. başarılı olan yalnızdır her zaman. kazandığınız her zaferde çevrenizde gerçek dostlarınız olmaz maalesef, onların yerine kanınızı emmek isteyen yarasalar bulunur. sınavınız iyi geçince yanınızda kimse yoktur. "tebrik ederim" derken bile soğuktur bu adamlar. zira insanlar kıskançtır. arsızdır. her zaman en iyisini kendileri için isterler, kötü günlerde ise moral vermek kolaydır. zira o insanlar için sizin kötü gününüz onların iyi günüdür.

iyi dost iyi gününde belli olur demek elbetteki daha doğru olucaktır. ve maalesef "iyi gününde sevinebileceğim onunla beraber olabileceğim, onun duygularını paylaşabileceğim birileri var mı?" sorusuna vereceğiniz cevap, sizin gerçek arkadaşlarınızın listesini oluşturacaktır.