bugün

aşık olunacak kadın

insanın kendine veya başkasına 'aşk'ı tarif etmesi çok zor bir durum. çünkü aşk önce hislerle başlar, bir duygu kıvılcımı tutuşturur yüreğinizi. aşıklar üzerinde yapılan bir araştırmada beyinin farklı maddeler salgıladığı görülmüştür. bu araştırmada 'niye aşıksınız, bunu açıklayabilir misiniz?' diye deneklere sorulduğunda cevap verememişler. belki 'ilk görüşte aşk'a bir açıklama getirilemeyebilir. o ilk aşk bakışı bir fotoğraf da olabilir, filmlerde olduğu gibi çarpışmayla da. fakat biz 'aşık olunacak kadın' dediğimize göre buna biraz 'akıl ve mantık' gözüyle bakmamız gerekir. her ne kadar akıl ve mantık aşka çok uzak bir kelime olsa bile*

1)aşık oluncak kadın eğer çok iyi tanınmıyorsa önce yüz güzelliğine bakılır. o nedenle bu kadının 'güzel' olması şarttır. hiç kimse çirkin bir kadına aşık olmaz, göz güzeli arar. bu güzellik başta gereklidir, ama yeterli neden değildir efenim. çevremde böyle bir tecrübe yaşamış erkek vardı. aşık olduğu kız hani bakmalara doyamazsınız yaa, işte öyle güzel bir kızdı. ben de kızla tanışmıştım. çok güzeldi yahu, o güzellik anlatılamaz gerçekten. neyse bunlar nişanlandılar. nişandan hemen sonra kız annesiyle işbirliği yaparak 'beyaz eşyaların hepsi bosch olacak diye tutturdu, şunları isterim, bunları alacaksın....' yani biraz açgözlülük etti. sonuç, erkek nişanı attı. yani güzellik yetmiyor, güzelliğin peşi sıra huy, karakter geliyor, bu çok önemli bir mevzu.

2)diyelim kızı tanıyorsunuz, bu kız işyerinizde veya okulunuzda bir arkadaş. o zaman güzelliği pek aramazsınız. belki bu kız çirkin bile olabilir. fakat onu tanıyınca, huyunu suyunu öğrenince o kız size 'dünyanın en güzel kızı' gibi görünebilir. kesinlikle artık çirkinliğini görmez olursunuz. yahu bununla ilgili de bir anım var. kızı görseniz valla korkar kaçarsınız. bir nişanlısı vardı, aman allahım öyle efendi, yakışıklı, harika bir insan. sınıf arkadaşıydılar ve birbirlerini çok seviyorlardı.

3)kızın sıradan bir güzelliği olabilir fakat bazı konularda çok yetenekliyse ona 'hayran' kalabilir ve zamanla aşık olabilirsiniz. mesela iyi keman çalıyordur, onun elleri keman üzerinde gezerken sizi çok etkiler...

4) belki de çok beceriklidir, hamaratlıdır. mükemmel ev yemekleri yapabiliyordur, çocukları çok seviyordur. sizin dikkatinizi çekebilir bu özellikleri.

5)yakın bir erkek arkadaşım sınıfımızdan bir kıza aşık olmuştu. kıza birkaç kere evlenme teklifi etti ama kız kabul etmedi. o kızın davranışlarını takip etmiş. oturuşunu, konuşmasını, hareketlerini. çok edepli, terbiyeli olduguna karar vererek aşık olmuştu. etkileyici derecede edepli, terbiyeli davranışlar da kıza aşık olma nedeni olabilir.

6)spinoza'ydı galiba bir şeyi veya kimseyi ne kadar çok kendimize benzetirsek o kadar çok severiz diyordu, ethica kitabında. benim yakın bir kız arkadaşım vardı. ona sınıfımızdan bir erkek arkadaş aşık olmuştu. o kız arkadaş, ya beni niye seviyo bu, çok güzel değilim... demişti. ben de 'baksana birbirinize ne kadar çok benziyorsunuz, yürüyüşünüz, uzun boylu olmanız, hareketleriniz. bu çocuk sende kendisini görüyor' demiştim. eğer bir kızda kendinizi görüyorsanız ona aşık olabilirsiniz.

7)idealist bir insan olabilirsiniz, sizin için güzellik, kıyafet, karakter değil de 'fikirler, düşünme biçimi, hayata bakış tarzı, siyaset' önemli olabilir. aynı davayı omuzladığınız bir kıza aşık olma ihtimaliniz çok yüksektir. sizin davanızı sizden daha çok savunan birini kalbinizde ayrı bir yere koyacaksınız.

8)güçlü bir kadınsa ve siz de güçlü kadınlardan hoşlanıyorsanız ona aşık olma ihtimaliniz yüksektir. bu kadının iyi bir kariyeri veya çok parası olabilir. duruşu, tavırları, kendinden emin hereketleri de sizi çok etkileyecektir. ve bu etkilenme zamanla aşka dönüşebilir.

9)ya da olgun kadınlar, şöyle aklı başında, 'genç kız şımarıklığı taşımayan' kimselerden hoşlanabilir ve zamanla bunu aşka dönüştürebilirsiniz.

10)eğer duygusal bir insansanız, duygusal insanlardan etkilenme olasılığınız çok yüksektir. sizin duygularınıza hitap eden, şiir yazan, sanatla uğraşan bir kıza da aşık olabilirsiniz.

11)ya da macera tutkunu olabilirsiniz. dağa tırmanmayı, yamaç paraşütünü, triking, rafting...ve bilumum ingleri yapmayı çok seviyorsunuzdur. bu kız da sizin gibi maceraya düşkünse ona aşık olma ihtimaliniz yüksektir. sakın yamaç paraşütüyle atlarken aşkın etkisiyle paraşütü açmayı unutmayın canlar *

12)çaresizlikten de bir kıza aşık olabilirsiniz. çevrenizde elle tutulur, gözle görülür bir kız yoktur, tek seçeneğiniz o dur. belki pek bir özelliğini göremeseniz de zamanla onu sevmeye ve aşık olmaya başlayabilirsiniz.

13)çok yardımını gördüğünüz, size iyilik yapan biri olabilir. bu iyilikler önce sevgiye sonra aşka dönüşebilir.

14)ya da hiç ama hiç bir sebep yokken aşık olabilirsiniz.

aşk kelimesi a-şa-ka kökünden gelir. bu bir sarmaşığın adıdır. bu sarmaşık bir ağaca tutununca her yerini çepeçevre sararmış ve ondan kurtulması çok zormuş. zamanla tutunduğu ağacı kuruturmuş. ağaç dışardan yemyeşil görünürken içten içe kururmuş. aşık olmamaya bakın siz yinede. üç harf ve beş noktadan korkun canlar. * aşk'ın arapça yazılışı:http://sketchtoy.com/62904699
güncel Önemli Başlıklar