bugün

sözlük yazarlarının itirafları

bundan yıllar, yıllar önce bi kız tanıdım hayat dolu, hırslı, tuttuğunu koparan, sinirli, hiç altta kalmayan hep üste çıkan sivri bi kız tanıdım ben.

adının bir önemi yok ayşe, melis, büşra ya da zehra e önemi var ki adının zaten. onun hayalleri, umutları, geleceği, idealleri vardı. hedefi mimar olmaktı. her buluşmamızda şehirdeki tüm mimarlık bürolarını gezerdik, iş arar dururdu kendisine. annesini tanırdım bizim muhitte kapıcılık yapan dul bir kadındı. hep annesini gestapo ya benzetir ve kimliğini benden gizlerdi. bende çaktırmazdım durumu tabi.

gel, git zaman olmadık bir sebepten dolayı kavga ettik bir daha görüşmedik. sonradan öğrendim öldüğünü yani intihar ettiğini. şok oldum, mümkün olamaz dedim öyle biri bunu yapmaz dedim araştırdım biraz olayın iç yüzünü.

anasının elinde 2-3 dairesi varmış kızın abisi bigün anasına ben evlenicem bi evi satalım düğün yapalım demiş satmışlar pay 3 e bölünüp kıza, abiye ve anneye kalmış. kız geleceği için bankaya atmış, bi süre sonra abi araba alıcam bankadaki paraları verin bana demiş. kız çıkışmış bu duruma sana kalan parayla alabilirsin ben vermem demiş. abisi kızı dövmüş, kız sinir krizi geçirmiş annesi hastaneye kaldırmış. sonra konu, komşusuna ben kızı hastaneye kapadım üşüttü kafayı demiş. kız bi kaç ay kalmış çıkmış hastaneden ve zayıflama hapıyla intihar etmiş. otopsi için istanbul a gönderilmiş abisi gitmiş cenzeyle, anasıda işinin başına gitmiş ertesi gün apt. temizlemeye o gün komşulardan biri hal hatır sormuş, o da duydunmu benim kız intihar etti, kaybettik demiş. kadında ne zaman oldu başın sağolsun dediğinde, sağol dün gece kaybettik demiş. bunun üzerine komşu kadın anasına burda ne işin var cenazen var gitsene demiş. kadında gerek yok otopside zaten demiş tam bitirmiş işini gücünü gidecekken telefon gelmiş cenaze geldi diye oda telefondaki kişiye napçam ora gömün siz pazara gidiyorum ben deyip kapatmış telefonu...

cinayet ya da intihar bilmiyorum... bildiğim şey intiharda etmiş olsa bu başlı başına bir cinayettir. bir gencin hayallerini, hayatını, umutlarını yok etmek karatmaktır.

sizce bu bir intihar mı ? cinayet mi ?