bugün

apolitik gençlik

Ülkenin hâlâ politik nesiller tarafından yönetildiğinin farkında olan nesillerdir. Şu an seçmen çoğunluğunu zamane politik gençleri oluşturmaktadır. Apolitik nesile salak, gerizekalı gibi yakıştırmalar yapmak yerine, siyasi düşüncelere kazanımlaRı sağlanmalıdır.
Her devrim olumlu sonuçlanmamışken hâlâ bunu savunmak sakat doğuma göz yummaktır. Zamane politik nesillerinin görmesi gereken de budur. Artık siyaset değişti. Artık faili meçhul yapmak kolay değil, eskiden de böyle değil miydi? Bizden olmayan ölsün demiyor muydunuz?
Neyse konuya dönecek olursak, apolitik nesil esasında ikiye ayrılmıştır. Bunlar;
Siyasete daha yakın kanat
Ve siyasetten bihaber kanat.
Siyasete yakın kanat, bilgili ve ilgili iken. Sadece düşüncelerine uyan siyasi partiler bulamamakta ve durumu sokak eylemlerine dönüştürememekte.
Siyasetten bihaber kanat ise, malumunuz instagramda dudak şov yapan veya bilmem ne bokundan kahvesini yudumlayan bey efendimiz. Onlar için yapılacak pek bir şey yok. Sadece baba parası yemeyi bırakmaları ve doğal hayata kazandırılmaları gerek.
Yani apolitik nesil diye tabir ettiklerinizin tamamını bilgisiz, alakasız atfetmek yanlış olur. içlerinde hala teletubbieslere inanmayanlar var.
güncel Önemli Başlıklar