bugün

o gün ilk taşı günahsız olanınız atsın

ne kadar güzel bir söz / kutsal kelimeler vs.

bugün hikmeti bir kez daha anlaşıldı.

rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu başlatan savcının gözaltına aldığı ali ağaoğlu'nun parası ile daha önce lüks bir dubai tatili yaptığı iddia ediliyor. (gerçi olay iddia boyutunu aştı faturalar ortaya döküldü ya neyse!)

gelelim en başa.

- 17 aralık operasyonunu cemaatin yaptığı dillendiriliyor. e madem öyle cemaatin elinde daha "temiz" adam mı yoktu da farklı odaklarla farklı ilişkilere giren biri seçildi? yoksa cemaatin savcının "tatillerinden" haberi yok mu?

- cemaat akp'nin davayı sulandırma / propaganda ile unutturma / davayı "komplo-dış mihrak" kapsamında halka yansıtma taktiklerine gideceğini bilmiyor muydu?

- yoksa bunların ortaya çkacağını bile bile hem akp'ye zarar verir hem de "artık yoldan çıkan" birinden kurtulurum diye mi düşündü?

- ağaoğlu'nun çıkardığı belgeler sahte olabilir mi? akp'ye hizmet etmiş olabilir mi? (bu da ihtimal dahilinde zira gezi parkı olaylarında propagandayı karşı propagandaya dönüştürmek için bizzat rte "türbanlı kadına saldırdılar" yalanı ortaya atmıştı. diğer siyasiler "camide içki içtiler" türü kötü fantezileri ile bunu körüklemişti!)

anlayacağınız algı savaşları tam gaz devam ediyor.

eğer o faturalar doğru ise savcı "objektifliğini ve bağımsızlığını" yitirmiştir. öyle birisi artık savcı olmamalı!
eğer o faturalar gerçek değil ise ağaoğlu şirketler grubuna ağır cezalar verilmeli!
bu faturaları ve savcıyı konu dışında bırakarak siyasilerin yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna devam edilmeli!
zira birinin daha pis olması diğerinin "ak" olduğu anlamına gelmiyor!