bugün

rap

kimseyi iplemem oğlum ben triplerine girip de kendisini terkeden sevgilinin kaşar olduğunu ispatlamak uğruna ya da ben sevmem kimseyi, aşık olmayız biz hayat çöplüktür, budur hayat pis sokaklarda serserilik yaparak yaşamak vsvs gibi absürt mesajlar ile söz yazarak kendinde olağanüstü manevi güç bulan gösteriş meraklısı "ermiş" tiplerin vazgeçilmez tutkusu.

çok imalı ve anlamlı gibi görünen laf sokmalı sözleri kullanmayı dünyanın en güzel şeyi sanan, çoğunlukla eline henüz kitap değdirmemiş kültürden yoksun ama bir o kadar da söz yazma hırsıyla yanıp tutuşan, gösteriş hırsıyla kendilerince doğaüstü seviyede kuul gördükleri tarzlarını taparcasına beğenen kovalakların yaptığı müzik ya da bir tarz demek az gelir ondan da öte bir şey.

o değil de bir de gerçek rap muhabbeti vardır. ceza dersin şudur budur dersin. onlar gerçek rap değil adamım der. anlayan bir arkadaş yeraltından bir kaç adam söyler onlar da gerçek rap değil bilader der. biraz daha zorlarsanız aslında rap diye bir şey yok dostum dedirtebilirsiniz bu abilere. alt tarafı çalıntı ya da bilgisayar programıyla hazırlanmış bir altyapı üzerinden yazılan anlamlarını çok manalı gördükleri sözlerden oluşan basit bir tarz.

tamam beğenen olabilir bazı parçalarda ritim söz uyumu kulağa hoş geliyor da bunu yapan adamlar adama benzemiyor. artistim ben siklemem dünyayı diyor ama kendisine ufacık bir artistik hareket yapan adamı bıçaklayabiliyor. bazıları da da kendine edilen bir söze karşılık sana bir söz yazarım feleğin şaşar diyerek karşılık veriyor.

(bkz: sana çok güzel laflar hazırladım)