bugün

neden evlenmedim

http://ekspermental.blogspot.com/

***

- peki kitabın adı ne olacak?
+ migros'ta ağlamak
- isim hakkından sorun çıkar, migros'u kullanamayız, market'te ağlamak olsun.
+ ama her market olmaz ki hocu, migros olması lazım, bim de market, seyhanlar da...
- e ne olacak peki?
+ bilmem, sen okudun işte, ne olabilir?
- neden evlenmedim olsun?
+ hmmm
- hocam sonuçta kitabın özetle anlattığı o...
+ iyi de evlenmeyecek miyim ben bir gün?
- valla okuduklarıma göre pek umut kalmamış...
+ iyi sen bilirsin hocu, süpersonikmiş bu isimde aslında, sonuçta her erkek masum doğar sonra yaşanılan ilişkiler ile...
- tamam hocam kaçtım ben...
+ hmm

***

2009'dan beri sözlükte bir romanın parçalarını dağınık olarak, aklıma geldikçe yazıyordum*****. bunu başta bilinçli olarak yapmıyordum fakat sonradan; yazdığım parçaların başını, sonunu merak eden mesajlar geldikçe ve takipçi sayım arttıkça, ben de tıpkı bir yapboz yapar gibi araya parçalar yerleştirmeye başladım ve romanımı tamamladım. bunu farkedenler, doğru sıralamayı bulanlar da oldu, fakat hiç bir zaman yazdıklarımın tam sıralamasını paylaşmadım zira bunun basılı bir kitap formatında olmasını istiyordum.

Kitap bittiğinde birçok yayınevi ile görüştüm fakat gördüğüm şu oldu; ufak yayınevleri zaten kitabınızı basılır basılmaz öldürüyor, büyük dağıtım tekeli ile savaşamıyor, bir çoğu da kitabınızı basmak için para talep ediyordu, kimseyi eleştirmiyorum fakat para ile kitap bastırmak benim ideallerime ters düştüğünden buna yanaşmadım, büyük yayınevleri ise zaten cihangir'de oturmuyor, onlarla nevizade'de içmiyorsanız sizi ciddiye bile almıyor, aylarca dosyanız ellerinde dolaşıp duruyordu, düşünün ki bu istanbul sanat sevicileri oğuz atay'ın tutunamayanlar romanına bile sırf "mühendis kitap yazamaz" diyerek aynı muameleyi yapmış insanlar.

böyle olunca görüştüğüm iyi niyetli editörler kitabı önce blogspot'ta yayınlayıp, oradan yayınevine geçmemin daha kolay olacağını söylediler, ben de bu nedenle, burada yazdıklarımın, hem düzenlenmiş, sıralanmış, hem de eklemeler yapılmış versiyonundan oluşan romanımı blogspot olarak yayınlama kararı aldım. bu sayfanın takipçi sayısı, okunurluğu önemli, bugüne kadar sözlükten bana mesaj atıp kitap çıkarmamı isteyen benzer şeyleri nick altıma yazan pek çok kişi oldu, şimdi benim de bir talebim olacak, sizlerden ricam bu sayfayı takip etmeniz ve mümkün olduğunca paylaşmanız, yazının altında facebook ve twitter link'leri de mevcut.

hepinize desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

***

dertleşenedit: yukarıda ki diyalog son anda edebi anlamda ayrışmaya düştüğümüz fakat iyi niyetli bir editör ile sohbetimden alınma idi, kitabın adını ona borçluyum, kötü niyetli editörlere de bir kaç örnek vermek gerekirse;

- bu kitap fazlasıyla erkek gözüyle yazılmış biz feminist bir yayıneviyiz.

- bu kitap best seller(aşağılamak için söylüyor), biz o tarz da çalışmıyoruz.

- güneş doğdu demez edebiyatçı, güneşin sarı ışıkları ufku aydınlatmaya başladığında der.