bugün

interstellar

Çekimlerine temmuz ayında başlanmış olup, 2014 kasım'ında gösterime sokulacak, Christopher Nolanın kardeşi, Jonathan Nolan ile yazıp yöneteceği film. 2008 tarihli J. Nolan imzalı senaryosunu okumayı az önce bitirdim.

Senaryonun bu aşamasında Steven Spielberg'in yönetmesi söz konusuydu, tabii ki bunun da senaryoya yansıdığını düşünmekle ve aradan geçen 5 yılla ve 2 yıldır da Cristopher Nolan'ın projeyi devralmasıyla birlikte, senaryonun son halinde belirgin değişikliklerin olacağını düşünmek yanlış olmaz. ancak %90, bu senaryoya sadık kalınacağını düşünüyorum.
- Matthew McConaughey sorusu cevap buldu, Cooper karakterine tamı tamına oturmuş. Leonardo*, Hugh Jackman falan deniyordu. mükemmel bir seçim.
- Detaylı ve güzel tasvir edilen evrenler, mekanlar, ortamlar... iyi çalışılırsa Avatar'ı bu anlamda aşabilir.. (James Cameron da yardımlarını esirgemeyecek, teknik kadroda o da varmış).
- Duygusallığı iyi çözümleyemediği söyleniyordu Nolan'ın; seneryo bu eleştirilere karşı rüştünü ispat için çok fazla materyal barındırıyor. Nolan fırsatı iyi değerlendirecektir; okurken burnumun direğini sızlatan yerler olmadı değil.

ilgiyi ve heyecanı sürekli ayakta tutan temposuyla çok başarılı bir senaryo sonuç olarak. Belki yan karakterleri biraz atlıyor ve özellikle sonu tekrar işlenmek istiyor. Ama zaten bunları çoktan düşünmüştür bu ekipteki ustalar deyip beklemeye koyuluyoruz.

edit: Ayrıca Matt Damon da kadroya dahil olmuş! Tam bir yıldızlar geçidi...