bugün

kısa film senaryoları

sanıldığının aksine uzum metraj film senaryolarından bile daha zor olan şeydir.
çünkü, uzun metaj film yazarları bu işten para alırlar ve bolca zamanları vardır genelde. profesyoneldirler. düşünürler yazarlar. çok saçma bir konuyu bile allayıp pullayıp, üzerine etkileyici replikleri de ekleyerek süper bir film senaryosuna dönüştürebilirler. sıkıcı yada yaratıcılıktan uzak bir sahneyi ardından gelen diğer sahnelerle zenginleştirebilir, hatta kötü olan birçok yerini bir iki sahneyle kapatabilirler.
kısa filimde ise olay çok risklidir. senaryo ve replikler oldukça kısıtlı olduğundan en ufak bi hata zort diye gözümüze girer. hayalgücünüz çok geniş olsa bile, senaryo yazmaya başladığınızda o kadar çok seçenek gelir ki beyninize, seçmekte zorlanırsınız. iki fikri aynı anda bir filimde genelde kullanamazsınız çünkü süre yetersizdir. ayrıca kısa filimle uğraşanlar profesyonel olmadıklarından bu iş için para ve zaman bulmada sıkıntılılardır.
bütün bu öğeler kısa filim çekmek daha zordur demek değil. ama kısa filimler ki özellikle senaryosu, sanıldığından çok daha ciddi bir uğraştır.
güncel Önemli Başlıklar