bugün

düz liselerin kaldırılması

şu an liseye geçmiş ya da lise okuyan ergen kardeşlerimizin sikinde bile olmayan, fakat 5 yıl sonra ne kadar boktan bir tongoya düştüklerini anlayacakları, gelecek nesil adına bizim de kuşkuya kapıldığımız hadisedir.

düz liselerin tamamı olmuş anadolu lisesi. peki ortaokulu bitiren bir çocuk anadolu lisesini kazanamazsa ne olacak? ya gidecek meslek lisesine ya gidecek imam hatip lisesine. ya da yavaş yavaş cemaatin tekeline giren kolejlere yazdıracak kendisini. hani şöyle diyorum; ''kapasiteli öğrenciler anadoluya alınıyor, diğerlerinin üniversite durumu olmasa da olur'' diye mi düşünüyorlar? ancak alakası yok. şayet kendimden biliyorum; düz lise bitirdim ve şu an 2. üniversitemi okuyorum. anadoluyu kazanamamıştım, mantıksal olarak fen liselerinden bahsetmiyorum bile. süper liseler benim girdiğim sene kalkmışlardı. her neyse; ben seneler önce değil de şu an liseye başlasaydım, böyle bir fırsatım olmayacaktı ve büyük ihtimal bu 2 üniversiteyi okuyamıyor olacaktım.

özetle; bu sistem yeni nesil gençlerimizin geleceğini çalan, vasıfsız bireyler haline gelmelerine sebebiyet veren/verecek bir sistemdir.