bugün

korkunç hikayeler

keloğlanla dev anası.
evvel zaman içinde kalbur saman içinde, pireler yellenir, deliler osurmadan sıçarken.. ben anamın beşiğinde tıngır mıngır sallanırken, anadolu nun köylük yerlerinden birinde bir keloğlan yaşarmış. bu keloğlan bir gün ormanda yalnız başına aval aval dolaşırken peşine kurtlar düşmüş. keloğlan kaçmış kaçmış ve ormanın kuytu yerinde bir kulübeye rastlamış. inşallah bu eve biri beni alırda canımı kurtarırım diye ümit etmiş. evin kapısını çalmış. kapıyı 2 ye 4 bir karı açmış. boyu 1.85 neredeyse 100 kilo çeken bu kadının, kolları meşe palamutu gibi kalın ve kuvvetliymiş. keloğlan şaşkınlıktan olduğu yere sıçmış. ilk defa bir dev anası ile karşılaşıyormuş. yine de kurt yiyeceğine bu aptal dev anasına sokulayım da belki bir kurtuluş yolu bulurum diye düşünmüş. dev anası keloğlanı buyur etmiş. ağzını burnunu yamarak gülümsemiş. ormanda yalnız başına ne aradığını sormuş. keloğlan sadece dolaşmaya çıktığını ancak kurtların peşine düştüğünü söylemiş. bir süre sonra anam beni merak eder deyip müsaade istemiş. ancak uzun zamandır insan etine hasret olan dev anası fırsatı kaçırmak istememiş. hava karadı. geceyi burda geçir. sabah gidersin demiş. dev anası keloğlana ilk başlarda saldırmamış. hele bir uykuya dalsın o zaman mideye indiririm diye düşünmüş. sonra keloğlan sen yorgunsundur. istersen hemen uyu. şu boş oda müsait demiş. keloğlan odaya geçip uzanmış. dev anasıda kapının önünde uyumasını beklemiş. ancak bir süre sonra bizim kel ayıkmış.
ulan oğlum demiş ben uyursam bu dev karı beni yir. ne yapıp edip uyumamak lazım bi yolunu bulup burdan kaçmak lazım diye düşümüş. ancak gece karanlıkta ormanda kurtlara yem olmamak için sabaha kadar bu dev karıyı oyalamaya karar vermiş.
keloğlan odsından çıkmış. kapının önünde pusuda bekleyen dev anası paniklemiş. ne oldu niye uyumadın kel demiş.
keloğlanda uyku tutmadı çünkü karnım aç anam bana yatmadan önce muhakkak kümesden yeni alınmış taze yumurta pişirirdi demiş. dev anasıda evde yumurta var onlardan pişireyim dese de bizim kel diretmiş illede kümesten taze alınmış olacak diye. gecenin karanlığında dev anası kümese yumurta almaya gitmiş. kümeste yumurta alacağım derken alaca horoz kerkmiş. nihayetinde dev karı horozuda kümeside devirip yumurtayı almış keloğlana pişirip yedirmiş. "ee artık karnında doydu git zıbar" demiş. çaresiz keloğlan odasına dönmüş. ancak aklına yeni bir fikir gelmiş. odadan çıkmış. beni yine uyku tutmadı çünkü anam bana yatmadan evvel muhakkak taze karılmış ayran içirirdi demiş. dev anası "la oğlum manyak mısın polis misin" bu saat ne ayranı sktir git zıbar demiş. ama kel inat etmiş. ayranı içmeden uyumam demiş. neyse dev anası ayran yapmaya girişmiş. ayranı keloğlana içirtip odasına yolcu etmiş. keloğlan odsında biraz dolanmış saat gecenin ileriki bir vaktiymiş. biraz daha zaman kazanmam lazım diye düşünmüş. çıkıp dışarı son hamlaesini yapmış. dev anası sbaha karşı iyice sersemlemiş neredeyse kendi uyuyacak hale gelmiş. lan kel başımın belası mısın, zıbar skerim belanı demiş. keloğlanda anam bana yatmadan evvel dereden elekle su getirirdi, dere suyunu içmeden uyuyamam demiş. dev anasıda evde su var. bundan iç işte diye çıkışsa da. bizim kel direnmiş.illede dereden elekle gelmiş sudan içeceğim diye. aptal dev karı olayı çakozlayamamış. eleği kaptığı gibi dereye koşmuş. ancak oda nesi. eleği dereye daldımış çıkardaığında içinde su yok. o zaman dank etmiş elekle su taşınmayacağı. ama what fayda?
sabah olmuş, ortalık aydınlanmış. bizim keloğlanda fırlayıp kaçıp gitmiş anasının yanına..
dev anasıda elinde elekle ağzını burnunu yamarak eve dönerken bir de ne görsün kel in peşindeki kurt evin etrafında dolaşıyor.. (arkası yarın: dev anasıyla kurdun macerası)