bugün

dede adı ivan olmak

(bkz: 4634/#19453140)

bir ku tay yakıştırması.

--spoiler--
Saint-petersburg'da soğuk bir geceydi. ivan nikiforavic arabanın camından dışarı baktı. Sokaklar kar içindeydi. Yoksullar ve evsizler manastırların kapısında bir kap çorba için birikmişlerdi. Rusya ağlıyordu. Perdeyi kapatıp, şapkasını düzeltti ve arabacıya haykırdı. Daha hızlı! Daha hızlı! Atlar nikolia petroviclerin malikânesine geldiğinde arabacı öksürdü ve ivan nikiforivice cometligi için teşekkür etti. Kapıyı çirkin bir subay olan aleksie nazorov açtı. Üzerinde sık bir redingot vardı. Boğazını temizledi ve ivana hosgeldin dedi.
Karisi nadya göz ucu ile ivana baktı. Ah zavallı nadyuska diye içinden geçirdi. ivan bozuntuya vermeden basıyla selamladı. Oğul petrovic; dimitri fyodor petrovic merdivenlerin basında görününce ivan'in yüzü aydınlandı. Bu kırmızı süratli çirkin tipik bir alman Rus'u olan adamı görmek onu sevindirdi. fyodor, ivan'a sıkı sıkı serilirken, göz ucuyla nadyaya söyle bir baktı. ivan sıkı sıkı sarıldığı fyodar'u söyle hafifçe döndürerek birazda nadya'yi o kesti.
Bu bakışlardan ve sessizlikten rahatsız olan aleksei bogazini temizledi ve "dostlarım" dedi. Tam kadehini Rusya için kaldıracaktı ki fyodora halen sıkı sıkı sarılan ivan fyodorun omzundan haykırdı. "sus köpek ! Pastil diye bir şey cıkmış, boğaza birebirmiş. Rus edebiyatı bitti" dedi. Bunun üzerine hepsi birbirine sarılarak ağladı. Rusya ağlıyordu. Saint-petersburg da soğuk bir geceydi.
--spoiler--