bugün

akil adam

bir kısmı pkk'nın paravan kuruluşları olan londra'daki dpi ve kurdish human rights project (khrp)kuruluşlarında uzun süredir bu iş için eğitilmiştir. aşağıda detayları var, dpi nın başındaki isim kürdistan devleti projesinin baş savunucusu, dpi nin sitesinde boy boy türkiye içinde bağımsız kürdistan haritaları var, khrp nin başındaki isim öcalanın avukatıdır.

google la dpi yazın yeter, hangi akil adamlarla ortak çalıştıklarını görürsünüz, hilal kaplan, bayramoğlu vs.

bu hazırlıklar nevruz'un çok öncesine dayanıyor, daha önce deşifre edikleri için türkiye'de yaptıkları gizli toplantıları iptal etmişlerdi. bu da süreç dediğimiz şeyin ne denli planlı bir ihanet olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

--spoiler--
pkk ile ilişkisi deşifre olduktan sonra bugün galatasaray üniversitesi'nde yapacakları toplantı iptal olan dpi'nın ve başındaki isim olan kerim yıldız'ın pkk bağlantısı...

pkk'nın paravan kuruluşu dpi'ın bugün galatasaray üniversitesi'nde gazeteci ve milletvekillerinin katılımıyla yapmayı planladığı toplantı dpi-pkk bağlantısının deşifre olmasından sonra önceki gün iptal edilmişti.

bu arada dpi-pkk bağlantısını de deşifre eden belgelere ve dpi'ın başındaki isim olan kerim yıldız'ın pkk konusundaki hassasiyetleriyle ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

işte pkk'nın paravan kuruluş dpi'ın pkk bağlantısı;

düzenleyecekleri toplantıya aralarında ak partili isimlerin de bulunduğu milletvekilleri ile ak parti'ye yakın gazetecileri de davet ederek, iyi bir referans elde etmeye çalışan dpi, pkk'nın uzantısı, pkk tarafından kurulan bir yapı. bu yapı ingiltere'de faaliyet gösteriyor.

1- kerim yildiz'in khrp bağlantisi

dpi'ın direktörlüğünü kerim yıldız yapıyor. kerim yıldız aynı zamanda kurdish human rights project (khrp) yani kürt insan hakları girişimi adlı kuruluşun da kurucusu. bu bilgi bizzat dpi'ın internet sitesinde yer alıyor. her iki kuruluş da ingiltere'de “11, guilford street, london wc1n 1dh” adresinde faaliyet gösteriyor.

2- khrp'nin diğer kurucusu

khrp'nin diğer kurucusu mark muller stuart. bu isim, teröristbaşı öcalan'ın avukatı.

3-khrp'nin onursal başkani

khrp'nin onursal başkanı ise ingiltere lordlar kamarası üyesi lord eric avebury. öcalan 1999 yılında yakalandığı zaman yapılan sorgusunda lord eric avebury ile yüzyüze görüştüğünü ifade etmişti.

4-khrp'nin kilise temsilcisi

khrp, aihm'de pkk'nın türkiye aleyhine açtığı davaları takip ediyor. sitesinde “'iran, irak, suriye, türkiye ve eski sovyetler birliğinde ki kürt bölgelerinde yasayan herkesin insan haklarını korumaya ve daha iyi bir düzeye getirmeye çalışır” denilirken, kurucuları arasında “kiliselerin temsilcileri” de bulunduğu kaydediliyor.

5-sitesindeki kürdistan haritasi

khrp'nin sitesinde türkiye, suriye, iran ve irak'ta toprakları olan birçok kürdistan haritası yer alıyor.

6- kerim yildiz'in rubin'le ilişkisi

kerim yıldız, oldukça derin bir isim…kürtlerle ilgili yazdığı kitabı, ünlü neo-con michael rubin tarafından destek görmüş. michael rubin, middle eastern journal isimli dergiye yaptığı değerlendirmede, kerim yıldız'ın kitabına övgüler düşmüş.

7- kerim yildiz'in stratejisi

kerim yıldız kitapları ve röportajlarında sürekli güneydoğu'ya uluslararası müdahale ve dört parçalı kürdistan yapısını savunuyor.

pkk'nın paravan kuruluşu dpi'nın direktörü kerim yıldız'ın "kürdistan" hayali ve neocon'larla derin bağlantıları;

kerim yıldız bugüne kadar türkiye, irak, iran ve suriye'de bulanan kürtlerle ilgili çeşitli kitaplar yazmış. kitaplarında özetle uluslararası bir ara bulucunun müdahalesiyle kürdistan'ın kurulması gerektiğini savunuyor.

2010 yılında, yazdığı the kurdish conflict: international humanitarian law and post-conflict mechanisms isimli kitabında şu ifadeler bulunuyor:

"ab ve abd'nin pkk'yı terör örgütü kabul etmesinin kürt sorununda arabulucu olmalarını zorlaştırıyor. türkiye'nin sürekli sınır ötesi harekat düzenlemesi sorunu uluslararası hale getiriyor. ancak türkiye ikiyüzlü bir politika izleyerek sorunu iç sorun olarak lanse ediyor."

ünlü neo-con michael rubin'in önsöz yazdığı "irak kürtleri" isimli kitabında ise türkiye, "özgür kürdistan"a karşı çıktığı için eleştiriliyor, kürtlerin kendi kaderini tayin hakkı bulunduğunu vurguluyor.

dpi'in yol haritasi belli: uluslararasi müdahale

kerim yıldız, vamık volkan'la beraber üye olduğu ara pacis isimli bir barış girişimine vermiş olduğu röportajda, pkk ile yapılması gereken müzakerelerde conflict resolution-çatışma çözümü isimli stratejisinin izlenmesi gerektiğini anlatıyor:

"barış görüşmelerinin biri gizli, diğeri kamuya açık iki kanaldan yürütülmesi gerekiyor. ancak başarılı olabilmek için iki kanalın da birbirini beslemesi gerekiyor.

türkiye'nin ana amacı kürtleri asimile etmek ve kürt kültürel kimliğini yok etmek.

barış sürecinin sonunda silahlı gruplara gerçek bir menfaat sağlanması gerekiyor.
barış süreçlerinde sıklıkla uluslararası arabuluculuğa ihtiyaç duyuluyor.”

kerim yildiz röportaji -1-

kerim yıldız yine 2007 yılındaki başka bir röportajında, "türkiye'nin irak'taki kürtlerin kendi kaderini tayin hakkını kullanmasını istemediği, türkiye'nin kürdistan'ın hiçbir yerinde federalizm ve otonomi görmek istemediği, nato gibi üye olduğu uluslararası kuruluşların türkiye'den sorumluluklarını yerini getirmesini talep edebileceğini" ileri sürüyor.

kerim yildiz röportaji -2-

khrp onursal başkani lord avebury

lord avebury, 1971'den beri ingiliz lordlar kamarası üyesi. teröristbaşı öcalan'la yakalanmadan önce yüz yüze görüşmüş. kürt insan hakları girişimi (khrp)'nin onursal başkanı. leyla zana ile birlikte dünya kürt kongresi'nin kurucu üyesi.
lord avebury kendi blog sitesinden faaliyetlerini fotoğrafları ile birlikte paylaşıyor.

--spoiler--