bugün

28 29 nisan olayları

27 mayıs askeri darbesi öncesinde, tahkikat komisyonu'nun kurulması ve chp genel başkanı ismet inönü'nün tbmm'den uzaklaştırılması üzerine üniversite öğrencilerinin 28 nisan'da istanbul'da, 29 nisan'da ankara'da düzenledikleri, demokrat parti yöne-timini protesto gösterilerinde meydana gelen olaylar
olay, dp iktidarinin sonunu hizlandirmis, bir hafta sonra ankara kizilay'da 555k gosterisi, 19 mayis'ta harbiyelilerin gosterisi ile birlikte, 27 mayis darbesinin yolunu acmistir.
istanbul'da 40 civarında öğrencinin yaralandığı, üniversite öğrencisi turan emeksiz'in polis kurşunuyla öldüğü 28 nisan günü kanlı perşembe olarak da anılır.
28-29 nisan olaylarında, polis göstericileri dağıtmak için ateş açarken, takviye için çağırılan ordu birlikleriyle öğrenciler arasında tam bir dayanışma yaşanmıştı. dp yönetimi aleyhine kahrolsun diktatörler;hürriyet isteriz; diye sloganlar atan öğrenciler askerlere türk ordusu çok yaşa ;ordu ile beraberiz; diye bağırmış, bunun üzerine öğrencilere müdahale etmeyen askerler polisin kendilerine teslim ettiği öğrencileri de serbest bırakmıştır.