bugün

ülkemizdeki erkekler neden bu kadar azgın

bunların hepsi bize öğretilen yanlışlardır.

sorun kızların aynı derece de duyarlı olmamasından da değil,

kızlar da bir o kadar azgın ve onu tatmin edecek erkeğini bekliyor haklı olarak.

erkekler de bu burum da habire :ben onu arayacağım bulacağım diye yanlış dallara kona kona bir dallama olarak

azgınlık mertebesine yakıştırılmıştır.

kızların hepsi ise biraz şefkat ve değer bekler. dallama erkek ise hemen meme emmek ister : sebebi ise daha

psikoseksüel gelişim evreleri ni tam tamamlamadan aşama atlamasıdır.

kızlar için de geçerli psikoseksüel gelişim evreleri bulunmaktadır.

konu ile ilgili evre ise : maalesef 0-2 yaş dönemi olandır: kaynak : (#18466369)

(bkz: oral dönem) (0-2 yaş)

bu dönem id'in egemenliği altındadır. doğal dürtülerin hemen doyurulması, gerginliğin hemen giderilmesi çocuğun en başta beklentisidir. çocuk dışardan verilecek bakıma tümden bağımlı ve çaresizdir. çocuk ancak kendine verebilecek bir annenin varlığıyla yaşamını sürdürebilir.
çocuğun bu dönemde kazandığı ilk toplumsal işlev, almak, almayı bilmek ve elde etmektir. yani çocuk kendisine anne tarafından verilen şeyleri alırken, toplumsal anlamda almayı da öğrenir. çocuk kendisine veren kişilerden verilmiş olmayı da değerlendirerek "vermek-verebilmek" yetisini de kazanır.
sürekli bakım veren kişinin (anne ya da sürekli bir bakıcı) bebekliğin ilk aylarındaki eksikliği, çocuğun motor, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişiminde önemli aksamaya ve yetmezliğe, hatta geriliğe yol açabilir.
oral dönemde çevresel koşullara ve biyolojik yapıya bağlı olarak, aşır doyurulma ya da aşırı doyumsuzluk içinde kalma yüzünden çocuk sonraki dönemlerine ilerleyemeye bilir. bu nedenle yetişkinlik yaşamında da oral dönem özelliklerine fazlaca tutunabilir. aşırı ağızcılık (oburluk), aşırı bağımlılık, alıcılık, edilgenlik baskın olursa bu davranış özellikleri oral saplanma belirtileri olarak yorumlanabilir. böyle bir kişi başkalarından almaya alışmış, aşırı isteyici ve bağımlıdır. oral dönemde çocuğun kazanması beklenen duygu özgüven duygusudur. bu da ancak annenin (ya da çocuğa bakım veren kişinin) düzenli ve tutarlı bir şekilde çocuğun ihtiyaçlarını karşılamasıyla mümkündür. oral dönemde idin haz ilkesi işlemektedir.
--spoiler--