bugün

tek başına eve çıkmak

bütün yükü taşımanın ne demek olduğunu bilmeden pembe gözlüklerle atlanan olaydır.

eğer kadınsanız ve aileniz "madem istedin her şeyi hallet" tavrına büründüyse;

öncelikle bir ev bulmalısın. bunu yapmak sayfalarca yazılacak maceraya atılmak demek aslında. doğru emlakçıya giden tiplerden değilseniz ve inadına sahibinden arıyorsanız tabii.
neyse yine de bulamayacaksınız muhtemelen. çünkü artık öyle bir kavram yok olmuş durumda. bunun istisnası da yaşlı ev sahiplerinin aynı apartmanda oturuyor olması olacak.

evi bulduk, emlakçıda kıran kırana pazarlık dakikaları geçirdik ve tuttuk. temizliğe girişeceğiz şimdi. can ciğer kuzu sarması arkadaşlarınız yardım edecek tabii acil ve önemli işleri çıkana dek.
bu da demek oluyor ki en fazla bir gün geçirirler. bok çukuru gibi yerde yaşarım demiyorsanız daha her şeyin yerleşmesi ve düzene girmesi için 2 gün en az canınız çıkacak.

bu zor aşamalardan sonra mı?
gel keyfim gel... hayır gelmez o keyif. spotçusundan tut halı yıkamacısına, tüpçüsüne kadar birileri çıkacak. sizinle eve çıkacak demiyorum, telefon sapıklığına aday olarak ayyuka çıkacaklar.
evet sinir bozucu bir haftayı da atlattık, düzenimiz şöyle böyle oturdu.

o ilk keyif günü. o gün geldi. tercihen yalnız veya arkadaşlarla içmek ilk plan olacak. zaten ev aramaktı bulmaktı yerleşmekti derken haftalardır içemedin. iyi bir haşatın çıksın.
ben yalnız içmiştim. şarabımı aldım kendimi romantik komedilerden fırlamışçasına yalnızlığımdan keyif almaya bıraktım.
ee ne oldu? hiç işte ertesi gün kalktım evi topladım gidilecek yere gittim geri döndüm. bir heves yemek yaptım.

benzerlerini herkes yapar. çünkü yalnız eve çıkmış özgür bir bireysin. sevgilin varsa bu balayı dönemi uzar da gider.
biraz ipin ucunu kaçırırsan arkadaşlardan kurtulamazsın.
bu resmi bir uyarı! çok ayağını alıştırma milletin tepene binerler. sevgilisini alan "canım ya evde kimse yoktur senin diye düşündük gelebilir miyiz " der.

ev arkadaşım istemiyor yalanının ne kadar geçerli olduğunu farkedersin. artık yalan safhasında hastalık, ani gelişen memlekete gitmeler boy gösterir. yakalanırsanız da yeni geldim yalanına baş vurun.

örnek verelim. siz evde yalnız takılmak istediniz ve pizzanızı sipariş ettiniz biranızı koydunuz önünüze yine bir amerikan tarzı yarattınız kendinize.
zil çaldı ve kapıya koştunuz, pizzanıza!

ve gelen yalan söylediğiniz arkadaşınız çıktı. kıvırmaya uğraşmayın. kafamı toplamak için dedim sorunlarım var diyin. daha az kırılır.
ben yalanımı devam ettirmeyi tercih etmiştim. acil geldim dedim vs. tabi birkaç kez yakalanınca ki diğeri de markete giderkendi, daha kötü duruma düştüm.

tamam neyse evinizi aldınız tepenize çaldınız, keyifli günler ve özgürlük sizin hayatınız. hasta olacaksın arkadaşım.
illa bir insanın boğazı şişer ishal olur ne bileyim ağzı burnu tıkanır. hah işte o zaman öylecene kalırsınız. ne mızmızlanacak adam vardır etrafta ne ilgi gösterecek insan zerresi.

bu durumlar için ilaç olsun dolapta. bir de sakinleştirici. ama o sevgilinden ayrıldığında kriz gelecek gibi olursa diye güvence.
hapçı olup çıkma başımıza. ben bir ara biraz alışmıştım da.
neyse dediğim gibi illa ağrı kesici, yara bandı, iğne ve iplik olsun. dikmek için. şaka şaka o zaman doktora gidersin kendini sakın dikme.

arkadaşlarını çağıracaksan baştan uyar. ayıp olmaz kimseye öyle götlerini yayıp her seyi sana yıkmasınlar. gelirler on kişi yenilir içilir ertesi sabah farklı dillerde hoşçakal demiş olurlar.
de baştan " bebeğim\canım\lan ne yiyosanız götürün mutfağa tek başıma uğraştırmayın beni eliniz değmişken mümkünse yıkayın" diye.
rahat ve açık ol.
hem o zaman daha az çatkapı gelirler.

faturalar girecek zaten onu geçiyorum o konuda söz sahibi olmam için meslek değiştirip tedaştan falan bilgi sızdırmam gerekir.
ben elektrikleri kesen amcayla iyi bir diyalog kurdum mesela.
sorumsuz olma zamanında öde faizi var onun.

kötü olacak yanları söyleyeyim.
uzun süre evde yalnız kaldığında öncelikle kendi sesini duyman garip gelebilir. internet kuşu seni. ben geçen şarkı söyledim sesimi duymak için karşı komşum camı kapattı. o kadar alışırlar öyle sessizliğine. arada gürültü yap.

bak benim yan komşu allah bozmasın çatır çatır yani. örnek fazla oldu. olmamış da olabilir gerçekçi yani. milleti kıskanma onlar çok kişili yaşıyorlar.

eh sonracığıma film izlerken insan biraz kötü oluyor. yanındakini dürtüp salak salak gülmek yok. arada bir kahkaha atarsın tabi. ama kısa ve net olacak. üstüne yorum yapılmayınca uzamıyor çünkü.

bazı şeyler aynı kalacak. öğrenciysen yine ders çalışmayacaksın, yine ayın yedisini bekleyeceksin falan filan.

kendi ruhum sıkıldı yemin ederim bak anlatırken.
şimdilik bu kadar. unutmadan git kapıyı camı ocağı şofbeni kontrol et. benim sıralamam bu. abdest sırası gibi ellerağızburunyüzkollar..kapıyıcamıocağışofbeni...