bugün

apple

günümüzde sadece iphone ve ipad ile meşhur olabilen marka. halbüki ikisi de fıstır. bir macbook bir windows bilgisayarını sikip atar afedersin.
bu da ne kadar ergenlere hitap eden bir şey olduğunu gösterir. hadi zengin alıyor orta kesim taksite girip alıyor da fakir kesimde bile görülebilinecek telefon. o cihaza hiç imrenmem çünkü çöpcünün elinde bile var. (küçümsemek için söylemiyorum) bir ara blackberry furyası vardı o da bitti. ben symbian'dan android e atladım. arkadaş çevremde iphone sahibi çok insan var. sizlerin değimiyle "tiki boyz&girlz" * hepsinin cihazında ios sürümü 3.x.x gibi. Daha sürüm yükseltme bilgisayara fotoğraf atma, bilgisayardan film vs. atmayı beceremeyen elinde süs olarak taşıyıp gelirse iki mesaja cevap atan, iki alo diyen insanlar. E onu 3310 da yapar gülüm. cihazlarını aldım FU imiş. sürümlerini 5.1.1 yaptım. Hepsine 6'şar sezon lost attım ki kültür şoku yaşasınlar. ha lostları atana kadar 3 gün geçti (telefonlarını 1 haftalığına vermişlerdi. Eh az buçuk teknolojiden anladığım için) o sırada inceledim bilmiyorum çok düz bir arayüzü var. Bir widget olayı yok. dosya atmak ölüm direk kopyala yapıştır yok. JB yapamadım beceremedim çünkü daha çıkmamıştı galiba.

ben tablet alacaktım. babam bekle araştır iyice dedi en iyisi olsun. eyvallah dedim 2 ay baktım bakıştım ipad 2 vs galaxy tab 10.1 e kadar geldim. satış fiyatları:
ipad : 1299 tl
tab 10.1: 1450 tl
şimdi bu tezimle fakirlerin anca dil uzattığı cihaz diyenlere güle güle diyorum. babam en çok ünlü olan ipad diye almamı istedi o da araştırmış. ben ille de tab 10.1 dedim aldım. elimde ipad almak vardı ama bir an şunu düşündüm:
sabah okula gitmek için kalkıyorum. cihaza müzik ya da film/dizi atacağım yolda giderken dinlemek için. unutup uyuyorum sabah telaşla (evden çıkmadan 20 dk önce kalkarım) yemek kişisel bakım derken çantamı alıyorum ve tablete atmam gerekenler var. Ebesini mıncırdığım ipad 10 saat itunes ile senkron isteyecek (ki itunes yavaş bir program). Bir de tab 10.1 her türlü codec sahibi, her formatı çalıştırabilen bir cihaz ve hemen dosyaları sürükleyip atıp izlemek.
ayrıca ekranda widget kullanmak ve tableti her açınca sevdiceğim, dünyadan son gelişmeler ve hava durumunu karşımda görmek de isterim.
root ve custom rom işleri de ayrı bir zevk. bir developer olarak her android sürümüne göre uygulama geliştirmek için sürekli rom değişmek gerekiyor stock ve custom rom. anlayan anlar son kısım biraz teknik bilgi kaçtı neyse lan ben şimdi biraz tablette ashpahlt 7 oynayayım.
(bu arada 1 milyarlık elma ya da büyük elma alıp ergenzadelerimiz paralı uygulama alamazlar. dışarıdan da yükleyemezler. e-book da aynı şekilde. ben ise kredi kartıyla mümkün oldukça paralı uygulama yükleyip çok sıkışırsam geçici olarak dışarıdan sahte şeyler indiriyorum. ama milyarlık telefonu olanın da 0.99 a kıyıp Whatsapp alamaması :( )
güncel Önemli Başlıklar