bugün

dünya devrim şarkıları

kalan müzik tarafından çıkarılan seri.

sunu için;

--spoiler--
Romantik yanı ağır basan, hayatın yaşatılandan daha fazla bir şey olduğunun farkında olan, sevgilisine sımsıkı, dürüstçe sarılan, onurunu her şeyin üstünde tutan, insan olmanın gerçekte ne olduğunun ve olması gerektiğinin bilincinde olan, bütün bunlarla birlikte şarkı söyleyebilen, üstelik hissederek şarkı söyleyebilen insandır da devrimci. Hem de o şarkıyı ağız dolusu, doyasıya, ölümüne söyleyebilen insan.

Özgürlük, devrim ve direniş şarkıları birer marş değildir aslında. Duygu yüklü, romantik baladlardır onlar, işte bu albümdeki şarkılar da, duygular gözetilerek seçildi. Aşk, her şeyden öncelikli. Devrim aşkı, özgürlük aşkı, sevgiliye duyulan aşk. Kısaca AŞK... Her şeyin üstünde. Kim ya da ne için hissederseniz hissedin... Zaten devrim, daha iyi bir dünyaya duyulan aşkın ürünü değil mi? Bütün dünyada bu böyle şarkıları yapanlar kanunları yapanlardan daha güçlü. Kanunları yapanlar unutulur giderler, ama şarkılar... Her zaman dillerde.
Bu albümdeki parçalar, Kalan Müzik arşivindeki dünyanın her yöresinden yüzlerce özgürlük, direniş ve devrim sarkışı arasından seçildi. Şarkıların marş formundan uzak ve kadın ozanlarca seslendirilmiş olması öncelikliydi. Bilinen şarkıların da en iyi yorumları yer aldı bu albümde.

italyanlar ın güçlü sesi, Milva dan Bella Ciao ile Rus Volga Mahkumlarının italyanca yorumu, Kumandan Che için yazılan en güzel şarkılardan biri olan Hasta Siempre Nathalie Cardone den, Maria Farandouri den Mikis Teodorakis bestesi O Adonis. 68 Amerikasi nın dillerden düşmeyen şarkılarım söyleyen Jean Baez den We Shall Overcome, dünyanın en güçlü en güzel kadın seslerinden biri sayılan Feyruz dan iç savaşın pençesindeki vatanı için bir ağıt, La Beyrut, Yunan grev sarkışı, 2. Dünya Savaşı sırasında partizanların seslendirdiği La Liberation, Bulgar kadınlar korosu. Mercedes Sosa... Türkiye den de Grup Yorum'un seslendirdiği l Mayıs Marşı.
Aşkın tükenmemesi dileğiyle...
--spoiler--
güncel Önemli Başlıklar