bugün

orucun zararları

aç kalmak ve susuz kalmak insan bünyesi için hiçbir zaman faydalı olmamıştır, hiçbir zaman da faydalı olmayacaktır. faydalı olmamasını bir kenara bırakalım, 12-13 saat susuz kalmak bir kere en baştan zararlıdır. manyakçadır.

aç kalan vücut alarma geçip yağ depo etmeye başlayacaktır. damar tıkanıklarının en büyük sebeplerinden biri vücuttaki yağlanmadır malumunuz. sabahın köründe yemek yeyip uykuya dönme meselesine girmeye hiç gerek yok zaten. anlamsızdır. bunun zararını tartışmaya gerek yok... özellikle yazın ortasında saatlerce susuz kalmak, vücudun devamlı terleme yapmaya çalışması ve bunun neticesinde kaybedilen su, sağlığımızı vücut ağırlığını değiştirecek derecede etkiler.

ha insanlar ille sağlıklı yaşamalı diye bir şey mi var? hayır. ama bu tip ayinleri sürdürmeye kararlı insanlar bu ayinlerin mantığını temellendirmeye çalışmaktan vazgeçip konuyu kapatmalılar bence. "oruç tut sıhhat bul" kafasından bahsediyorum... ya da "namaz aynı zamanda bir sağlıklı yaşam yoludur" zihniyetinden. mantıklı temellendirmeler değil bunlar. "inanıyorum, sorgulamıyorum ve bana ne denmişse ben yapacağım, karışmayın arkadaş" demek dahi bunların hepsinden daha mantıklı.

nöt: bira da sağlıklıdır. yeter ki yüce yaratıcı FSM'nin buyruklarını göz önünde bulundurarak tüketin. şüphesiz o her şeyi sizden iyi bilir.

düdüt: oha lan de'yi birleşik yazmışım.
güncel Önemli Başlıklar