bugün

13 14 temmuz bilgini paylaş etkinlikleri

1 temmuz 2012 tarihinden önce konuya ilgili sözlük kullanıcılarıyla yapılan fikir alışverişleri sonucunda sözlüğüne sahip çık - bilgini paylaş adlı oluşumumuzun, ilk girişimi 13-14 temmuz tarihlerinde yapılacaktır.

bu girişimin amaçları bilgini paylaş sloganıyla biraz daha şekillenmişse de önünü açmak da fayda var.

''bilgi edinmek, eğlenmek ve yeni arkadaşlarla tanışmak için oluşturulmuş sözlük klonu. Vakit geçirme aparatı. fikir adına, düşünce adına, edebiyat ve mizah adına en kutsal ve en zor olan şeyin, üretimin yapıldığı yer.'' olarak tanımlanan uludağ sözlük'ün yıllar önce yapılan bu tanımından uzaklaşmaması için atılmış bir adımdır bu girişim.

sözlük yazarlarının klişeleşmiş ve artık sıkıcı bir hal almış olan sözlük başlıklarından ve yazılarından arınarak daha faydalı işlere imza atabilmesi için oluşturulmuş olunan bu girişimde ''bilgi paylaşımı ve edinimi'' konusuna hassasiyetle yaklaşıyoruz.

bu nedenledir ki, ''bilgini paylaş'' diyoruz.

bilgi paylaşımını yaparken konu veya sayı kısıtlaması yapmıyoruz. hangi konuda kendinizden de bir şeyler katarak yazılarınızı sözlükle paylaşırsanız o kadar faydalı olacağınıza inanıyoruz.

peki neden 13-14 temmuz ?

bu etkinliğin farklı sosyal platformlarda oluşan örgütlenmelerinde tarih konusunda yürütülen çalışmalar bizleri 13-14 temmuz'da karar kılmıştır. öyle ki 13 temmuz cuma ve 14 temmuz cumartesi günleri iş günü ve tatil günü olarak ayrılmaktadır. kimsenin madur kalmaması adına etkinliğimiz ilk aşamada 13-14 temmuz olarak belirlenmiştir.

en önemli nokta şudur ki, bu bir başlangıçtır. bilinçlenmenin ilk adımıdır. 13-14 temmuz'dan sonraki süreçte bu etkinliği destekleyenler olarak daha seçici davranıp bilgi içerikli yazılarımızı sözlükle paylaşacağız. bu girişim sonucunda bir sözlük kullanıcısının dahi olsa bile fikirlerinde olumlu bir gelişme oluşmasını sağlayabilirsek ne mutlu bize.

ayrıca herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamak adına 13-14 temmuz'da girecek olduğunuz bilgi içerikli yazıların tematik mod'un etkinleşmemesini de göz önüne alarak belirli aralıklarla girmenizi öneririz. böylece sistemli olarak yürütecek olduğumuz bu çalışma herhangi bir engele takılmayacaktır.

bunun yanı sıra oylama sıkıntısını da göz önünde bulundurarak özellikle de etkinlik çerçevesinde girilecek olan yazıların oylanmasına özen göstermeliyiz. ve bu konudaki hassasiyetimizi artırarak devam ettirmeliyiz.

bilgi paylaşımı yaparken sadece vikipedi usülü bilgi vermek yerine kişilerin kendinden de bir şeyler katarak oluşturmuş olduğu yazılar bu etkinliğin kalitesini artıracaktır.

bugüne kadar bu etkinlik çerçevesinde emek veren tüm sözlük kullanıcılarının emeğine sağlık !
umuyoruz ki süreç içerisinde daha da faydalı olacağız.

http://www.facebook.com/sozlugunesahipcik
https://twitter.com/#!/bilginipaylas

http://www.sozlugunesahipcik.com

http://www.sosyalmedyahab...ylas-sozlugune-sahip-cik/