bugün

panenka penaltısı

penaltı atışlarının kaleciler için kritik noktası köşelere atılan topları çıkarabilmek için mutlaka ve mutlaka önceden belirliyeceğiniz bir köşeyi seçip futbolcu topa vurmak üzere olduğu anda o köşeye atlamaktır ancak bu şekilde topu gittiği köşede yakalayabilirsiniz.

aksi halde uzaktan çekilen şutlar gibi topun ayaktan çıktığı anı görüp gidiş yönüne göre karar vermek isterseniz, penaltı noktasının kaleye olan yakınlığından dolayı siz topu sadece futbolcunun ayağından çıkarken birde hedefine ulaştığı anda görebilirisiniz.

ayrıca hiç bir kaleci penaltı vuruşu sonrasında ayakta ve kalenin tam ortasında öylece kalakalmış olmak istemez, en azından bir köşeye atlayıp golü yemiş olsa bile "ben yapacağımı yaptım" izlenimi vermek ister.

bu yüzden kaleciler rakibin kullandığı ayağı, duruş şeklini, topa gerilme mesafesini ve tabiki altıncı hislerini kullanarak bir köşeyi seçerler ve atlarlar.

işte antonin panenka da kalecilerin bu düşüncesini bildiği için topa hızlıca gelip mutlaka bir köşeye sertçe şut çekecekmiş izlenimi vererek kaleciyi herhangi bir köşeye atlamak zorunda bırakıyor ve sonrasında topu kalenin tam orta noktasına hafifçe bırakıyordu.

ilk yapan yada tv ekranlarında ilk yapan kişi olduğu için futbol literatürüne kendi adıyla yazılmasını sağlamış ve ölümsüzleşmiştir.

editto: evet bunu eksileyen iğneler var, tamam lan senin adınla anılsın hadi ağlama.