bugün

kamal atatürk

(http://www.youtube.com/watch?v=4KZxQf6IFbE ) videosunda da görüldüğü üzere iki farklı nüfus cüzdanından birinde yazan addır aynı zamanda.
harf inkılabı sırasında, gaf ve kef harfleri için ayrım yapıldığı bunlar için tek bir harf kullanılması gerekliliği inandırıcılığı olmayan safsatalardır.
çünkü soyadı kanunu 1934 yılında çıkarılmıştır. ilk nüfus kağıtlarının da bu sebepten 1934 yılından önce vuku bulması imkan dahilinde değildir. ancak atatürk'ün ilk nüfus cüzdanı hem yukarıda ki videoda hemde aşağıdaki linkteki gibi:
(http://www.ata1919.org/resimlerle-atamiz-t1380.html ) ve de (http://www.becerikli.net/...in-Bilinmeyen-D%C3%B6nemi )'dir. dolayısıyla atatürk'ün ilk nüfus cüzdanının 1934 yılından önce piyasaya sürülmesi imkan dahilinde değildir. yani neymiş, atatürk'ün bir de ilk nüfus cüzdanı varmış. harf inkılabından en az altı sene daha geçmiş bu nüfus cüzdanları ortaya çıkmış. öyle sizin savunduğunuz türden bir durum olsa idi, daha ilk baştan bu şekilde ortaya çıkarırdı. demek ki altında başka bir çapanoğlu var. üstelik adının ilk ismi yok. ikincisi mustafa ismi nerede cüzdanda kayıp. buda mı harf inkılabının kurbanı.
üçüncüsü kamal ismi ibranicede put, totem gibi anlamlara gelir.
dördüncüsü "kamalizm" adı altında ve ona atıfla, o dönemde yayınlanan kitaplar var. isteyene kaynak verebilirim.
beşincisi ve son olarak;
"cumhuriyet halk partisi dördüncü büyük kurultayı program taslağı'nın giriş bölümünde yer alan ifadedir. (12.5.1935)
ifadenin tamamı" partinin güttüğü bütün bu esaslar, kamâlizm prensipleridir."
ayrıca kamâl ismi ibranice sözlüğe girdiğiniz zaman karşılık buluyor. bu sözlük ibranice alfabeyi desteklemediği için buraya giremiyorum. türkçe ordu, kale gibi anlamlara geldiği ise izaha muhtaç bir durum. zira bununla ilgili hiç bir kaynak göremedim.
güncel Önemli Başlıklar