bugün

timur un yıldırım beyazıt ı kafesle dolaştırması

2 türk hükumdarın yaptığı savaşı filleriyle kazanan emir timur'un yıldırım beyazıt'ı bu şekil dolaştırdığı doğru değildir.

aksine emir timur, yıldırım kederinden ölünceye kadar kendisini iyi bir şekilde hoş tutmuştur.

Emir timur anadoluyu işgal ederken yıldırım beyazıt'ı yanından ayırmamıştır çünkü yıldırım beyazıt 2-3 defa firar girişiminde bulunmuştur.

y.beyazıt'ın savaşı kaybetme nedeni de;

''Emir timur'un fillerini ilk defa gören askerlerinin şaşkınlığı, osmanlı ordusundaki tatarların timur'un tarafına geçip ihanet etmesi ve savaş anında y.beyazıt'ın oğullarının taht mücadelesi için savaştan birlikleriyle ayrılıp y.beyazıt'ı yalnız bırakmasıdır''

lütfen doğru bilgi verelim ve doğru başlıkları açalım.

Emir timur'un fetihnamesi bugün hala durmaktadır ve fetihnamede emir timur'un yıldırım beyazıt'a nasıl davrandığı, kendisinin onurunu gururunu kırmadığı çok net açıklanmaktadır.

bizanslı tarihçi dukas da bunu kendi notlarında doğrulamaktadır.

edit : emir timur yıldırımla birlikte eşini de esir tutmuştur ama yıldırımın önünde eşine tecavüz etmek gibi iftiralara gülüp geçiyorum, cevap bile verilecek türden değildir bu iftiralar. Emir timur'un yıldırım beyazıt'a gösterdiği hürmet kendi fetihnamesinde bile geçmektedir. 2 müslüman türk hükumdar birbirine karşı onur kırıcı durumlara girmemiştir. böyle iftiralar atmayın.
güncel Önemli Başlıklar