bugün

ateistlere tokat gibi soru ve cevaplar

cevap 1) cahil insanların bilmek istediği şekilde insan maymundan gelmemiştir. gelgelelim darwin bile böyle bir teori ortaya atmamıştır. insan maymun ile ortak atadan gelmektedir. aynı ev kedileri ile kaplanların olduğu gibi.

cevap 2) bu artık sıkmaya başladı. atistlerin çoğu allah ya da yaratıcı yoktur derken bahane olarak nerde göremiyorumu kullanmaz. kutsal kitaplardaki çelişkilere bakarak buna karar verir. bu arada ateizmden başka deizm vardır ki kutsal kitapları ve peygamberleri reddeder ve sadece tanrı fikrini savunur. kavram ve olgu olarak ateizmin bir kademe altı bir görüştür.

ateist biri dünyanın ve evrenin oluşumuna tesadüf kelimesiyle yaklaşmaz. çünkü çoğu bilim adamı evrenin ortaya çıkışını araştırmayı hala sürdürmektedir. fikri olmadığı konularda bilmiyorum diyebilme özgüveni vardır. ama teist biri her olayı yaratıcının hikmetine bağlar ki bu işin kolaya kaçma yoludur. kutsal kitaplar dünyanın yaşını 6000 gibi komik bir rakamla ortaya atmaktadır. fakat günümüzde biliniyor ki dünyanın yaşı en az 6 milyardır.

cevap 3) komünizm ve bunun alt oluşumu olan sosyalizm eşitiği savunur. şu an dünyadaki sıcak paranın %8'i dünya nüfusunun %90'ının elindedir. geri kalan %92'lik oranda para ise %10'luk nüfus diliminin içerisindedir. ali ağaoğlu gibi devlet içinde devletleşmiş insanlar varken asgeri ücretle yaşam savaşı verenler vardır bir tarafta. bunu görmeyen ya da görmek istemeyen körün önde gidenidir zaten. paylaşmak deyince ilk olarak karını kızını paylaşmak geliyorsa aklına problem sendedir. nazım hikmey güzel özetlemiş sosyalizmi: yarin yanağından gayri paylaşmak her şeyi...

cevap 4) müslümanları cahillikle suçlamak her kesim için geçerli değildir. sonuçta bir insanın inancı olabilir ki sosyalizmi benimsemiş bir insan inancı olanlara zaten saygı duyacaktır. aynı eşcinsellere saygı duyduğu gibi. fakat gelgelelim kutsal kitaplarda geçen öldürün emri (tevbe suresi 5.ayet), el ayak kesmeye yönelik ayetler (maide suresi 33. ayet), kadını aşağılayıcı ayetler ve hadisler (kuran ın kadını aşağılayan ayetleri, buhari) kutuplarda namaz ve oruç sorunsalı, inanmayanlar için kullanılan domuz, eşek gibi bir çok ifadeyi gerçek hayatta uygulamaya çalışan insan zaten cahilin önde gidenidir. faşist ateizm fikrini savunmayan bir insan bile eline bir kere olsun kutsal saydığı kitabı almamış onu türkçesinden okumamış insanı cahillikle çok kolay bir şekilde itham edebilir.

birinin kafasını kesen bir ateist göremezsiniz, din adına okul bombalama, insan öldürme gibi çağ dışı bir şeyi bir ateist asla yapmaz. ateist insan düşünür, sorgular ve neticeye varır. daha güzel bir dünya amacı güder bu kadar basit. ayrıca kominist değil komünisttir doğrusu.

saygılar.

edit: işte tipik bir tesit mantığı: okumadan eksile. okumaya karşı bu kadar önyargılı olmayın be gözüm. sonra cahil deyince cahil dedi oluyor.