bugün

bir insanın annesinin son anlarını görememesi

türkiye'de milletvekili olma hakkını kazanıp hapiste olan bir adama reva görülen işkencedir. *

--spoiler--
Haberalın avukatı Selen Karaçalı tarafından mahkemeye sunulan 2 sayfalık dilekçede Haberal'ın annesi Medine Haberal'ın uzun süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde hayatını keybettiği belirtildi. Dilekçede, "Mehmet Haberalın cezaevinde bulunduğu 21 Ocak 2010'da da önce merhum babası Yalar Ali Habera'ı kaybetmesi ve o tarihteki mevzuat boşluğu gerekçe gösterilerek cenazesine iştirak edip, babasına karşı olan son görevini yerine getirebilmesinin dahi engellenmesi ve ardından uzun süredir tedavi gören annesi Medine Haberal'ı hastanede ziyaret etmesine yönelik yasa tasarısı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile ivedilikle hazırlanıp komisyondan geçmesine rağmen, uzun süredir Genel Kurul'da bekletilmesi neticesinde maalesef müvekkilimiz sağlığında annesini de son bir kez görme imkanından yoksun bırakılmasının yaşanan bir insanlık trajedisi olduğu açıktır. Buna ilaveten Silivri Devlet Hastanesi'nin 31 Mart 2012 tarihinde verdiği Haberal'ın sağlık raporunda da açıkca görüleceği üzere müvekkilimizin halen hayati risk altında olduğu ve bu rahatsızlığı stres, baskı ve üzüntü ile tetiklenerek ani ölüme sebebiyet verebileceği tıbben yadsınamaz bir gerçektir" denildi.
--spoiler--

http://haber.mynet.com/me...i-kaybetti-624664-guncel/

ne diyor, uzun süredir genel kurulda bekletiliyor diyor, yasasına göre muamele bu olsa gerek. bazı yasalar öylesine jet hızıyla geçiyor ki o meclisten. umarım o yasayı orada bekletenlerin yürekleri biraz olsun sızlıyordur. cenazeye katılması için izin lütf etmişler.

not : Ergenekon soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkeme tarafından 2009 yılında tutuklanan Prof.Dr. Mehmet Haberal, 23 Ocak 2010 tarihinde 81 yaşında hayatını kaybeden babası Yaşar Ali Haberal'ın cenazesine katılmak için izin alamamıştı.

neydi, hoşgörü müydü ?
güncel Önemli Başlıklar