bugün

atasını saymayan başbakandan hiçbir şey olmaz

cumhuriyet halk partisinin 6 tane oku var. bu altı ok laf olsun diye, çizilmiş çizgilerden ibaret değil. mustafa kemal atatürk ün, türkiye cumhuriyetinin temeline yerleştirmiş olduğu, ve şuanda bizi bir arada tutan, altı tane temel ilkeden ibarettir.

ben artık toplumdaki şu yargıdan nefret ediyorum duyduğum zaman. bize birşey olmaz canım, ne olur kralı gelse, isterse amerika gelsin, o gelsin bu gelsin gibi, koskoca roma imparatorluğundan geriye kalan sadece, bir külah dondurma isminden başka bir şey kalmadı. yıkılmaz denilen büyük cihan imparatorluğu osmanlı devletinden, 15 milyon metrekareden, sadece 30 da biri, 20 de biri kaldı. sadece anadolu ve trakya nın bir kısmındayız. asla yıkılmaz, kimsenin gücü yetmez denilen s.s.c. den geriye hiçbirşey kalmadı.hala bölünmekte olan asya cumhuriyetleri var.

aklımızı başımıza almamız gerekiyor, tabii ki bölünmeyiz, ezilmeyiz diye gurumuzu, onurumuzu yaşıyacağız, 88 yıllık daha demokrasi oturmamış, çok genç ve çok toy bir ülkeyiz. bu umursamazlıkla gidersek, bir gecede ne olduğumuzu bile şaşırtırlar bize, paramparça bir hale geliriz. eğer ki siz cumhuriyetten biraz taviz verdiğinizde, insanların kendi kendini yönettiği bu rejim den taviz verdiğinizde, meclisinizde seçmiş olup ankaraya gönderdiğiniz, milletvekillerine danışılmadan bir gecede kanun hükmünde kararnamelerle, tek bir adam kendi kafasına göre ülkeyi yönetmeye kalkar.
eğer, siz devletçilik ilkenizden taviz verirseniz 1500 2000 lira işçisine maaş veren, sümerbank ve et balık kurumlarını sattığınız an, özel sektör işte manisa da en güzel örneğini yaşıyoruz. tekel konumuna getirirsiniz devletçilik ilkesinden ödün veriseniz. 6 gün 12 saatten, 800 tl ye çalışmak zorunda kalırsınız.
eğer ki siz, laiklik ilkenizden vaz geçerseniz ilahiyat mezunlarına değilde cemaat, tarikat mensuplarını camilere imam olarak atarsınız. bu laiklik maddesini esnettiğiniz an ıraktaki gibi falanca mezhep in camii, falanca tarikatın camisi, falanca grubun camisi diye paramparça oluruz bizler.

eğer ki siz milli duygularınızdan taviz verirseniz, vazgeçerseniz dünyada sözünüzü dinlemeyen, en son fransa örneğinde olduğu gibi, size her ulusal platformda sizi rezil etmeye çalışan bir örnekle karşılaşırsınız.
eğer ki siz halkçılık ilkenizden vazgeçerseniz, işte yüzde 3 zamla 600 liralık emekli aylığı ile tirtir titreyen 70 yaşındaki amcalarımız, ninelerimiz, teyzelerimiz varken, gece saat te çıkartılan yasaya yüzde yüz zamla 5 milyardan, 8 milyara çıkartılan emekli maaşlarıyla karşılaşırsınız. bunun halkçılıkla hiçbir ilgisi olmadığı gibi, terbiyesizliğin dik alasıdır.
eğer ki siz son olarak, devrimcilik ilkenizden taviz verir vazgeçerseniz, elin oğlu uzayda koloni kurmaya çalışırken, siz hala yerli oto yapalım mı, yapabilir miyiz, yapamaz mıyız gibilerinden 5. ci dünya ülkesi pozisyonuna gelirsiniz.

mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşlarının artık ne kadar büyük bir lider olduğunu herkesin benimsemesi gerekiyor. şuanda ülkede öyle güzel oyunlar oynanıyor ki, bizi tamamen bölmeye, bizi tamamen parçalamaya yönelik oyunlar oynanıyor.