bugün

tayyip erdoğan ın gerçek hastalığı

iddialara göre beyin tümörüdür.

--spoiler--
aydınlık dergisi son sayısında tayyip erdoğan’ın beyninde astrositom adı verilen kötü huylu bir tümör olduğunu yazdı. erdoğan’ın tedavi gördüğü hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bulunduğu bölgedeki beyin dokusunun işlevlerine zarar veren tümör, davranış bozukluklarına yol açıyor, sağlıklı düşünme yetisini köreltiyor! sara ve hipoglisemi hastalıkları da bu tümörden kaynaklanıyor.
aydınlık dergisi son sayısında tayyip erdoğan’ın milletten gizlenen hastalığını yazdı. derginin kapak haberine göre, erdoğan’ın bir buçuk yıl önce aniden hastalanarak kaldırıldığı hastanede yapılan işlemler, gerçeği ortaya çıkardı: erdoğan’ın beyninde “astrositom” tümörü var.
erdoğan’ın hastalığı, bulunduğu konum nedeniyle büyük önem taşıyor. zira kötü huylu bir tümör olan astrositom, büyümesine bağlı olarak bulunduğu bölgedeki beyin dokusunun işlevini bozuyor. erdoğan’ın beynindeki tümör, beynin ön bölgesi olan prefrontal bölgede bulunuyor. peki, prefrontal bölgenin işlevleri neler? türkiye’nin önde gelen nörologlarıyla görüşen aydınlık’ta yer alan bilgiler oldukça aydınlatıcı.
uzmanlar, insanları hayvanlardan ayıran en önemli farkın prefrontal bölge olduğunu belirtiyorlar. çünkü bu bölge, duygu ve davranışların kontrol edildiği merkez. tepkilerini kontrol edebilme, duyguları anlama ve ifade etme, öngörüde bulunma, ayrıntılı düşünme, sorunları çözme, hatalardan ders çıkarma, planlama, yargılama, sabırlı olma, dikkati sürdürme gibi özellikler beynin prefrontal bölgesi tarafından kontrol ediliyor.
tümörün prefrontal bölgenin işlevini bozması, davranış bozukluklarına neden oluyor. yani hasta öfkesini, sevincini, üzüntüsünü, çeşitli olaylar karşısındaki tepkilerini kontrol edemiyor.
hastalığın seyir sürecinde, tümör büyüklüğü de önem taşıyor. erdoğan’ın beynindeki tümör 1,5-2 cm büyüklüğünde. nörologların verdiği bilgiye göre, bu küçük bir tümör. ancak uzmanlar her tümörün zamanla büyüdüğüne dikkat çekiyorlar.
tümörün cerrahi bir operasyonla çıkarılması zor, çünkü beynin ulaşılması güç bir bölgesinde bulunuyor. aydınlık’ın sorularını yanıtlayan bir uzman doktor şöyle diyor: “yine de bu tümör alınamaz diye bir şey yok. ama habis bir ur olduğu için alınsa bile tekrarlama riski çok fazla”. erdoğan epdantoin adlı bir ilaç kullanıyor. ancak bu ilacın da yan etkileri var. ilaç sağlıklı düşünme yetisini kısmen bozabiliyor.
tayyip erdoğan 17 ekim 2006 tarihinde aniden rahatsızlanmış, makam arabasının kapıları acemilik sonucu kilitlenince aracın camı balyozla kırılarak dışarı çıkarılabilmişti. türkiye, başbakan’ın hastalığını işte bu olay üzerine öğrendi. erdoğan’ın hastalığı kamuoyuna hipoglisemi olarak açıklanmıştı. 22 ekim 2006 tarihli aydınlık dergisi ise kapak haberinde erdoğan’ın hipoglisemi hastası olmakla birlikte, 17 ekim günü aslında sara nöbeti geçirdiğini duyurmuştu.
nörologların verdiği bilgiler aydınlık’ın bu haberini de doğruluyor. uzmanların anlattıklarına göre tümör aynı zamanda hipoglisemiye de yol açabiliyor. çünkü tümörün bulunduğu prefrontal bölge hipofiz bezine yakın. hormon salgılarını düzenleyen ve kontrol eden hipofiz bezinin tümör nedeniyle zarar görmesi, insülin hormonunu etkileyip şeker hastalıklarını tetikleyebiliyor. uzman doktorlar, saranın en sık rastlanan sebeplerinden birinin astrositom tümörü olduğunu söylüyorlar.
--spoiler--

ayrıca Kaşif Közinoğlu ölmeden önce başbakanın sağlık raporunun açıklanması gerektiğini söylemişti.

--spoiler--
üst düzey mit yöneticisi kaşif kozinoğlu, tayyip erdoğan’ın sağlık durumuna işaret eden çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. kozinoğlu’nun açıklamalarından erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili önemli gerçeklerin kamuoyundan gizlendiği anlaşılıyor.
kozinoğlu açıklamasında şöyle diyor: “ilk yapacağımız işlerden birisi de recep tayyip erdoğan’ı çok (tam) teşekküllü bir hastanede kontrolden geçirip, raporu kamuoyuna açıklamak
--spoiler--