bugün

hz muhammed in aslında yaşamadığı gerçeği

hz. muhammet'in yaşamadığını ispatlamaya çalışmak biraz şark kurnazlığı yapmaya benziyor. islam dinini ya da tüm dinlerin mantıksızlığını ispatlayamayınca olayı peygamber yok, din yalan kurnazlığında çözmeye çalışılıyor. tarihi karakterlere baktığımız zaman bir iskender, bir cengiz han nasıl yaşadı ise çok net bir şekilde biliyoruz ki hz. muhammet de yaşadı. belki böyle bir iddia isa ve musa için söylenebilir ama hz. muhammet'in yaşadığı konusunda hiçbir soru işareti yoktur. olmayan birisinin semavi bir din çıkartıp, üstelik başarılı olup, bu kadar yayılmasına imkan var mı? olabilir mi böyle bir şey? hadi muhammet yaşamadı, ali'de mi yaşamadı, ömer'de mi yaşamadı? endülüs diye bir devlet var olmadı mı?
bu mantıkla ben çıkar derim ki eflatun diye birisi yaşamadı arkadaş, hepsi yakın çevrenin uydurması. ya da derim ki attila felan hikaye, yok öyle bir karakter, hiçbir yazılı kaynakta bahsedilmemiş çünkü. derim ama komik olurum. her dönemi kendi içinde yaşanılan şartlara göre düşünmek gerekir. hz. muhammet yaşadığı dönemde en büyük mücadeleyi mekke'nin eski sahiplerine karşı vermiştir üstelik. ölümünden sonra islam, farklı ırk ve coğrafyalarda yayılmıştır. şimdi 1400 yıl öncesinin araplarından bir peygamberin güncesi tarzında bir yazılı kaynak bekliyorsak komik oluruz işte. o zaman olabilecek olan olmuş ve hafızlar sözlerini ezberlenmişlerdir ve çeşitli kaynaklara parça parça yazılmıştır.
hz. ebu bekir zamanında yazılı parçalar toplandı, hz. ömer zamanında ise şimdi ki sıralama ile kitap haline getirlmiştir. bu dönemde oldukça tartışmalı ve sancılı bir dönem olmuştur ama nihayetinde binlerce şahit varken, peygamberi görenler ve vahiy katipleri yaşarken kitap haline getirilmesi incil gibi hz. isa'nın sözlerinin sonradan toparlanmasından çok daha başarılı bir operasyon olmuştur. çünkü çok fazla orjinal hali ile, peygamberden duyulduğu şekilde kuranı bilen kişi var o dönemde ve bu sayede yanlışlık yapmanın ya da kasıtlı bir değişikliğin önüne geçilmiştir. halifeler döneminde ki kuran tartışmaları ise peygamber zamanında kitap haline getirilmeyişi ve bir de tabi sıralamasının nasıl olacağı ekseninde olmuştur. bunlar da şimdi konsey diyebileceğimiz bir heyet ile halledilmiştir o dönem.
velhasıl ben olsam, peygamber yaşamadı diye bir tez ortaya atıp işin kolayına kaçmazdım hiçbir zaman. çünkü mantık, yaşamayan birisinin bu derece dünya siyaseti üzerinde etkili olmasını kabul etmez. başka yerlerden açık aramak lazım derim dine takıntılı ateist uuserlara.

edit: imla