bugün

hz muhammed in aslında yaşamadığı gerçeği

birileri hala gerçekleri göremiyor. muhammed dönemi varsa ve ardından halife dönemi varsa neden bu dönemde bu kişiler haçlı hristiyan parası basar diyorum adamdan ses yok ???
diyoruz ki 200 300 yıl boyunca neden tek bir tane yerde, taşta, mağarada, devlet arşivinde vs islam ve de muhammed geçmiyor diyoruz adamdan ses var ama saçma bir cevapla. çünkü işlerine gelmemişte yazmamış. la bu devlet kaydı, arşivi, o yazmasa vatandaş yazar, din alimi yazar. cevaba bak ya.

sonra bakıyorsun abdul melik'in yani halifelik varsa tabi,, ondan sonraki dönemde gelen kişi hristiyan ve ancak tek bir farkla, bazı düşüncelerine karşı çıkarak.
kuran diye o dönemde dönen bir kitap var ancak amacı farklı, yolu farklı. hristiyan kitabının açıklaması tarzı bir kitap. ayetlerin tıpa tıp incile benzemesinin sebepleri bunlar. isa kelimesi bilmem kaç defa kullanılırken muhammed kelimesinin 4 defa kullanılması ve bunlardanda sadece tek birinde isim olarak geçmesi yani direk muhamedi hedef göstermesi zaten islam'ın duyulmaya başlamasına sebep olur. yani islam, hristiyanlığın bir mezhebi iken, abdul melik diğer hristiyanlardan ayrı düşmüşken, farklı mezhep oluşturmuşken, kuran'a sonradan eklendiği belli olan muhammed'i isim olarak kullanarak yeni din yaratmıştır, muhammed'in hakkında hikayeler oluşturulmuştur hepsi bu zamandadır. hristiyan arşivleri yeni yeni islam'ı konu edinmiştir, muhammed'Den bahsetmişlerdir, din adamları kitabı yorumlamaya gelmiştir, o karanlık dönem olan 200 300 yıllık dönem hadislerle kapatılmaya çalışılmıştır.

adamın cevaba bak ya hristiyanlar bahsetmemişte işine gelmemiş. e çocuğum benim, islami kaynaklarda da yazmıyor bu. islami kaynaklarda ne zaman yazıyor 200 300 yıl sonra. lan bu 200 300 yıl arasında bir tane islam edebiyatçı, din adamı ne biliyim her ne kimse, islam ve muhammed'den bahsetmiyor adam bana ne savunuyor.