bugün

ben bu yaz bunu öğrendim

bir yıl varmış, o yılın bir de yaz tatili varmış, bir de bu yaz tatilinde bir takım ilkler yaşayan bir uludağ yazarı varmış. yazlıkta yaşıtları çok olmadığından ergenlerle takılırmış...
yazarımız seçici değil tam geçirgen bir kişiliğe sahip olup her takıldığı insandan bir hayat prensibi veya üslup veya hareket kaparmış.
ergenlerden bazı laçka* deyişler öğrenmiş:

1) popi: popüler.
2) popi kurmak: 2 ya da daha fazla insanın bir yerde toplaşıp takılarak o mekanı popi kılması.
3) özel yapmak: arkadaş grubu içerisinden 2 ya da daha fazla kişinin* gruptan uzaklaşıp tenhada özel bir şeyler konuşması durumudur. kimisi bunu ihtiyacı olduğundan değil de sadece popi görünmek için yapabilir. kişimiz özele gidip* havadan sudan, hatta burger king'in dondurmalarından bahsedebilir. yani arkadaş grubundakiler ne konuşulduğunu merak edip kendi aralarında özele giden kişiyi gündeme getirsinler diye fake atabilir. ne idüğü belli olmayan her özelin arkasından merakla bakılıp kalınmamalıdır.
aynı zamanda özeller hayırlı işlere de sebep olabilir. bir erkek ve bir kız özele gidip 5 dakika sonra biz çıkıyoruz diye dönebilirler.
4) ayık ol: adam ol demenin daha bir ergen versiyonudur. söylenen kişiye aslında "ayakta uyuma, olayların akışını takip et" manasında kullanılır.
bir kişiye üst üste 2 kişiden çıkma teklifi gelmesi durumunda, ilk teklif edenin ikinciye kullanması epey bir makbuldür.
oye: oh yeah demektir. ergence ve hunharca kısaltılmıştır. evrimleşmesi için:
oh yeah - oğ yea - o ye - oye. kronolojik sıra soldan sağa doğru güncelleşmektedir.

---ergenlerden popüler kültür öğretileri şimdilik burada sonlanmıştır---

oye. siz çok popisiniz, sizinle özel yapmak isterdim ama uykum geldi, ayık olun lan saat kaç! sihirli geceler... gibisinden hepsi bir cümlede toplaştırılarak yaşlıların ve çocukların ağzı açık bırakılabilir.

edit: uzun entryi okumadan eksileyen ibneyi buldum.