bugün

türkiye de ezanı 18 sene türkçe okutan adam

başlangıcı Başbuğ Bozkurt Atatürktür, devam ettiricisi de ismet paşadır. ismet Paşa inkılapçı bir adam değildir, Türkçe inkılabı Mustafa Kemal'in eseridir. Türkçeleştirme çalışmalarında bir adım olarak gerçekleştirilmiştir. Aynı Türkçeleştirme çalışmalarında Kuran-ı Kerim de Türkçeleştirilmiş ve Türk müslümanlar 1300 yıl sonra Kuran'ın Türkçesine ancak erişebilmişlerdir. Aynı Türk Müslümanlar yüzlerce yıl sonra Türkçeleştirme çalışmalarıyla Cuma hutbelerini anlar hale gelmiş, cumaları Camiye gidip hocanın okuduğu hutbeyi anlamadan dinlemek yerine islam'ın özünü, öğretisini iyi kötü anlar haline gelmişlerdir. Ezanın Türkçe okunmasına bugün Din düşmanlığı, kafirlik! diye bireysel görüşü belirtmekten çok haddini aşarcasına karşı çıkanlar o günlerde yaşasaydı Kuran'ın Türkçeleştirilmesine, hutbenin Türkçeleştirilmesine kimbilir ağıza alınmayacak, kendi kafirliklerini tıpkı bugünkü gibi ortaya çıkartacak neler neler söyler, ne kadar şerefsizlikler yaparlardı kimbilir. Lakin kim ne kadar şerefsiz olursa olsun, kanı bozuk olursa olsun o devirlerde günümüze gelindiğinde Kuran'ın da hutbenin de Türkçeye çevrilmesinin Türk Müslümanlığına kattığı değer günümüzde sabittir. Türkçe ezan'a hadlerini aşarcasına karşı çıkanlar bir zahmet Türkçe Kuran'ı okumasınlar, Hutbeyi dinlemesinler.

Ama dur zaten Türkçe kuran'ı okusalardı bu kadar cahil, hurafeci, arap bedevisinden daha yobaz hale dönüşmezlerdi, Gerçek müslümanlığı öğrenirlerdi.

Ha belirtmekte fayda var bu yazıların Türkçe ezana karşı çıkarken hadlerini aşma koşulu getirilmiştir, milleti din düşmanlığıyla yaftalayanlara sözdür bunlar. yoksa bireysel görüş olarak Ezanın türkçe okunması yanlış olmuş demek başka siyasi malzeme yapmak başkadır. Ben de Ezanın Türkçe okunmasını isterdim ben din düşmanıysam, Cumalarda, denk geldiğimizde vakit namazlarında bu şekil davrananların bir tarafı yiyorsa camiden çıkarsın benim gibi din düşmanını! hadi bakalım. arap mı Türk'ü camiden yollar Türk mü arap denen soysuzu görürsünüz.

ek: Menderes denen amerikan mandacısı, Demokrasi ve cumhuriyet düşmanının asılmasıyla ezanı bağdaştırmak, Ezanın kurtarıcısını evli kadınlarla, herkesin gözü önünde zina yapan birini ilan etmek de tam arap ahlakına uygun birşey aferin.
güncel Önemli Başlıklar