bugün

seksenli yıllar

hayatımızı derken, en azından ben ve nesildaşlarımın çocukluğu ve ilk gençliğini kapsayan yıllar olmakla beraber belki 50 yılda yaşanabilecek değişimin yetişme çağından 20'li yaşlara kadar tamamlandığı, tüm zamanlara rahmet okutacak seksenli yıllar.

eğer sen yok denecek kadar televizyonu olan, siyah-beyaz birkaç saatlik tek kanallı yayınlardan renkli tv, bir sürü kanala, oradan da bilgisayar dünyasına 10-15 yıl içinde beraber büyüyerek gidiyorsan çok ilginç bir durum be.

ama ülkemiz açısından bir yandan da sanatsal zevksizliğin tavan yaptığı yıllar. arabesk müziğin ve saçma-sapan kıyafetlerin genelgeçer olduğu dönem. şalvar kot pantalon moda idi yau. rezillik diz boyu. hem kadın hem erkekte bir o kadar ucubik saç şekilleri moda idi.

orhan gencebay dışında zerre değersiz arabesk, amerikan saç traşı dışında tavukgötü ve ne idüğü belirsiz italyan saç traşı vardı ya. olm, biz ilk 501 kesim kot pantalonu beyazıt çınaraltından alıp-giydiğimizde mahallede arkamızdan ''ibneler'' diye fısırdadılar. bir de 88-89'larda metallica falan dinlemeye başladığımızda önce deli sonra satanist ilan edildik.

yazacak çok şey var ama 65-75 arası doğumlular bir gariptir. neler gördü-yaşadı onlar, hor görmeyin garipleri.
güncel Önemli Başlıklar